Webinar 28 maart: Presentatie resultaten onderzoek huisvesting arbeidsmigranten

Het is een bekend gegeven: internationale werknemers zijn onmisbaar geworden voor de Nederlandse economie. Het aantal werknemers uit deze doelgroep groeit nog steeds en dat brengt een uitdagende huisvestingsopgave met zich mee.

Om te bepalen hoe groot die opgave is en hoe hij zich in de toekomst ontwikkelt, heeft Greenports Nederland onderzoeksbureau Decisio opdracht gegeven om inzicht te geven in deze doelgroep. Tijdens een webinar op 28 maart gaat het over vragen als: Hoeveel internationale werknemers zijn er in Nederland? Uit welk land komen ze, in welke sector zijn zij werkzaam, waar staan zij ingeschreven, hoe lang blijven ze in Nederland, hoe oud zijn ze? enzovoorts.

Presentatie onderzoeksresultaten
Decisio presenteert tijdens het webinar de resultaten van het betreffende onderzoek op zowel landelijk, provinciaal als gemeentelijk niveau. Daarnaast laten we een aantal inspirerende voorbeelden van huisvesting zien.

Paneldiscussie huisvestingsvraagstuk
Aansluitend bespreekt gespreksleider Kirsten Paulus tijdens een interactieve sessie met Adri Bom-Lemstra (voorzitter Greenports Nederland en Glastuinbouw Neder-land), Gerard Mostert (bestuurlijke woordvoerder werktafel internationale werknemers van Greenports Nederland) en Eric Douma (voorzitter LTO Commissie Ondernemer-schap en Onderwijs) wat de implicaties van de resultaten zijn en wat er voor nodig is om versnelling te realiseren in het creëren van huisvesting voor internationale werknemers. Ook de deelnemers krijgen de mogelijkheid via een livechat en Mentimeter vragen te stellen en/of te reageren op stellingen.

Het webinar vindt plaats op maandag 28 maart 2022 van 15.30 uur tot 17.00 uur. Heeft u interesse, meld u dan hier aan (vóór 7 maart). U ontvangt dan een bevestiging en een deelnemerslink.

Bron: Greenports Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven