Nieuw miljoenproject Australische teler officieel geopend

Begin deze maand is het nieuwste kassencomplex van de Australische teler Costa Group officieel geopend. Met de uitbreiding van het kassencomplex was 71 miljoen euro gemoeid. Parlementslid Adam Marshall, lid van de Northern Tablelands en minister van Landbouw en West-New South Wales, mocht de openingshandeling verrichtten. 

De uitbreiding omvat twee nieuwe kassen van 5 ha en een vermeerderingskas van 2,5 ha op het terrein aan de New England Highway, even ten noorden van de stad Guyra. Dit brengt het totale oppervlak van de Costa-kassen in de Guyra-regio op meer dan 40 ha. De eerste van de nieuwe kassen is nu volop in gebruik en de tweede zal in het nieuwe jaar operationeel worden. Hierdoor komt de totale teelt van de 40 ha op meer dan 18 mln kg tomaten per jaar.

Costa heeft meer dan 650 werknemers in dienst in de twee glastuinbouwgebieden en geeft jaarlijks ongeveer € 27,5 mln uit aan lonen en salarissen. Zodra beide nieuwe kassen volledig operationeel zijn, zullen 160 extra banen worden gecreëerd.

Jose Cambon van Costa's Vertical Farming zei bij de opening dat de New England Highway-site volledig wateronafhankelijk is. Het omvat een innovatief microturbine energieopwekkingssysteem, een van de eerste in zijn soort ter wereld dat in een kasomgeving wordt gebruikt, wat zal resulteren in een aanzienlijk verminderde C02-uitstoot.

"Onze mensen hebben blijk gegeven van een opmerkelijke vaardigheid bij het plannen, ontwerpen en bouwen van deze kas die ook een ultramoderne afdeling omvat voor de ontwikkeling en vermeerdering van nieuwe variëteiten en 160 nieuwe banen voor de regio oplevert," aldus Cambon. "Soms was het geen gemakkelijk proces, aangezien het project door de droogte werd onderbroken en vervolgens, eenmaal hervat, door de aanzienlijke uitdagingen van Covid moest worden geloodst. Iedereen mag dan ook terecht trots zijn op de rol die hij heeft gespeeld bij de voltooiing van het project en de exploitatie van de kas."

Voor meer informatie:
Costa Group
www.costagroup.com.au


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven