komkommerteler werkt met hygiëneprotocol Delphy

"Het geeft vertrouwen als je zonder virus het nieuwe teeltjaar in kunt gaan"

Sinds acht jaar teelt Burhan Güzel op 5 hectare komkommers in Almere. "In het eerste teeltjaar hadden we bontvirus, in het tweede jaar hadden we een klein beetje virus en vanaf toen was het onder controle", vertelt hij. 

De teler, met ook nog 2,4 hectare hogedraadteelt in Asten en 2,4 hectare elders in Almere, teelt in Almere 3 traditionele teelten per jaar en gebruikt het hygiëneprotocol van Delphy. In de eerste week van januari wordt er geplant en vanaf 10 december volgt de schoonmaak en desinfectie van de kas. 

In de winter worden de kassen schoongemaakt aan de hand van het hygiëneprotocol van Delphy en in gesprek met de adviseur. Alles gaat uit de kas en de binnenkant, de buitenkant, de onderkant en de bovenkant worden driemaal ontsmet.

Als de nieuwe materialen binnenkomen wordt alles nogmaals ontsmet: de steenwolmatten, het plastic en de druppelslangen. Pas dan komen de planten erin. Doel is een goede productie te behalen. "In de winter krijgen we eenmalig advies en daar kunnen we een heel jaar mee door. Wij volgen het advies dat we krijgen van Delphy. Met onze ervaring kunnen wij de uitvoering in goede banen leiden en halen daardoor een goede productie."


Burhan met Delphy-adviseur Ewoud van der Ven

Waarom het werkt
De consequentie van niet goed schoonmaken is dat virus en andere ziekten zoals schimmels en bacteriën kunnen toeslaan. Door het advies en de stappen van het hygiëneprotocol te volgen krijg je grip en controle op de teeltomstandigheden. Een precieze uitvoering is heel belangrijk: "Als je er met de pet naar gooit wordt het nooit wat."

Het geeft de teler vertrouwen om zonder virus het nieuwe teeltjaar in te kunnen gaan. "Het hygiëneprotocol stuurt het proces van schoonmaken en dat geeft gemoedsrust. Een virus kan snel toeslaan, daarom moet je het protocol nauwgezet uitvoeren, en geen stukje overslaan."

Voor meer informatie:
Delphy
www.delphy.nl 

Jeroen van Buren
j.vanburen@delphy.nl
06 51 59 14 30

Ewoud van der Ven
e.vanderven@delphy.nl
06 20 39 82 73

Rens Smith
r.smith@delphy.nl
06 26 51 86 49

Stefan Hendriks
s.hendriks@delphy.nl
06 82 44 05 97

Joris Mulder
j.mulders@deplhy.nl
06 53 86 23 18

Danny Verwoerd
d.verwoerd@delphy.nl
06 51 58 06 78 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven