"Begin nieuwe seizoen met beste teeltwater zonder algen, schimmels, bacteriën en virussen"

De teeltwissel is een mooi moment om het watersysteem schoon te maken. Het watersysteem als geheel wordt echter jaar op jaar weer vuil, met de bijbehorende besmettelijke gevaren voor het gewas. Biofilm en algen vormen vaak een bron van ergernis, terwijl schimmels, bacteriën en virussen een risico inhouden voor een goede oogst. Allemaal zaken die in deze tijd anders kunnen en moeten, aldus Robert de Hoo, eigenaar van Ultramins. Het bedrijf is exclusief distributeur van USAF Ultrasone zenders.

Tijdens de teeltwissel gebeurt er heel veel, vaak ook op het gebied van het watersysteem van de kassen. Leidingen worden vol gezet met een middeltje (bijvoorbeeld waterstof peroxide) om de aanwezige biofilm, bacteriën en schimmels uit de leidingen te doden en te verwijderen. Daarnaast worden bassins en silo’s schoongemaakt, de algen en de biofilm worden verwijderd en het slib wordt van de bodem afgezogen. Veelal wordt er dan op dezelfde manier aan het nieuwe jaar begonnen, weet Robert, waarbij de opbouw van biofilm, algen en andere micro organismen weer van vooraf aan begint. Om het jaar erna weer aan dezelfde arbeidsintensieve schoonmaak te beginnen.

"Dit zou allemaal stukken eenvoudiger kunnen, met minder werk, minder chemicaliën en een betere kwaliteit teeltwater voor het gewas gedurende het gehele nieuwe jaar", vertelt Robert. "Dit kan simpelweg door USAF ultrasone zenders te plaatsen. Deze houden gegarandeerd bassins en silo’s schoon en zorgen voor betere resultaten. Daarnaast zijn de zenders energiezuinig en vergen ze geen onderhoud. Momenteel is er veel oog voor bedrijfshygiëne, maar vaak nog te weinig voor de kwaliteit van het teeltwater. Terwijl water waarschijnlijk de grootste besmettingsbron is.”

“De ultrasone zenders, zijn een duurzame, milieuvriendelijke en zeer effectieve manier om een goede kwaliteit teeltwater te krijgen. De ultrasone zenders werken in bassins, in silo’s en in putten en zorgen ervoor dat het water zeer schoon wordt. Wanneer dit water door een bestaande UV of andere ontsmettingsinstallatie gaat zullen die eveneens veel effectiever hun werk verrichten.”

Kees Luykx, producent van de de USAF ultrasone zenders, licht toe: “Wanneer onze ultrasone zenders op de juiste manier gecombineerd worden met bijvoorbeeld waterstof peroxide, een middel wat veel tuinders dagelijks gebruiken, dan doden wij >99% van de aanwezige bacteriën, schimmels…en zelfs virussen, al moeten wij dit laatste nog bewijzen, maar dat duurt niet al te lang meer!”

Voor meer informatie:
Ultramins
Jelle Zijlstraweg 45
1689 ZX Zwaag
+31(0) 85 023 10 97
info@ultramins.com
www.ultramins.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven