Officiële aftrap praktijkgericht onderzoek hogedraad komkommerteelt

Op donderdag 4 november vond de kick-off plaats van het praktijkgerichte onderzoek Innovatie Hogedraad Komkommerteelt. Telers, marktpartijen, de uitvoeringsorganisatie en ondersteunende partijen als Stichting Versterking Tuinbouwcluster Greenport Venlo (SVTGV) en Gewascoöperatie Komkommer Glastuinbouw Nederland kwamen samen om gezamenlijk het onderzoek op te starten.

In het onderzoeksprogramma gaat de partijen samen op zoek naar het optimale lichtrecept voor hogedraad komkommerteelt, zo maakten zij vorige maand al bekend. 

Na een korte voorstelronde werd de proefopzet toegelicht door projectleider Maarten Vliex en Bram Rongen, verantwoordelijke voor de teelt, beiden werkzaam bij Botany. De telers hebben toegelicht waar hun behoeften exact liggen. Daarna is gezamenlijk de proefopzet bezocht in de twee verschillende kassen, waar de eerste effecten van de verschillende belichtingsstrategieën zichtbaar waren.

In het tweede deel van het programma hebben alle participanten hun specifieke doelstellingen van het onderzoek toegelicht. Er was gelegenheid om elkaar vragen te stellen en de discussie aan te gaan.

Een impressie van deze middag is te zien op de onderzoekswebsite


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven