Speciale kas voor speciaal teeltsysteem bij Britse aardbeienteler

De Britse aardbeienteler Berry Farming in Arundel, West Sussex heeft een nieuw teeltsysteem voor aardbeien ontwikkeld en had daardoor behoefte aan een op maat gemaakt kasontwerp. CambridgeHOK zorgde daarvoor en doet verslag. 

Een belangrijk aspect van de uitdaging die de kassenbouwer werd voorgelegd was ervoor te zorgen dat het licht dat de kas binnenkwam, zo ver mogelijk kon komen en alle planten van een trapsgewijs teeltsysteem kon bereiken. Er moest ook voor worden gezorgd dat het licht gelijkmatig over het terrein kon worden verdeeld. Dit werd bereikt door het gebruik van gespecialiseerde beglazing.

Het bouwteam voltooide alle bouwwerkzaamheden, waaronder toegangswegen, parkeerterreinen, drainage en funderingen voor de warmteopslagtank op het terrein. Er werd een gasboiler gebouwd en geplaatst die werkt op vloeibaar aardgas, omdat de locatie te ver verwijderd was van bestaande leidingen. De boiler genereert warmte die overdag wordt opgeslagen en 's nachts wordt gebruikt, en om verdampt vloeibaar CO2 terug te distribueren in de kas, ter ondersteuning van het groeiproces.

Vanwege de aard van de gebruikte kweekmethode was er veel water nodig, omdat er vaker water moest worden gegeven. Het was daarom van essentieel belang dat de locatie in staat was water te recyclen, zodat het kon worden hergebruikt.

CambridgeHOK installeerde een irrigatie-, filtratie- en sterilisatiesysteem waarmee regenwater kan worden opgevangen en verzameld uit boorgaten, waarna het door het hele systeem wordt gespoeld en hergebruikt.

De resultaten
Nadat de opdracht voor het ontwerp en de bouw van de faciliteit was gegeven, werd de 5,2 hectare grote kas binnen acht maanden van concept tot voltooiing gebracht en volledig operationeel gemaakt.

David Moore, directeur van Berry Farming: "We hebben CambridgeHOK geselecteerd om deze faciliteit samen met ons te ontwikkelen, omdat we ons bewust waren van hun reputatie in de sector en omdat ze zelf innovatieve pioniers zijn als het gaat om binnenkweekfaciliteiten, -processen en -technologieën. Het was vanaf de eerste dag een echte samenwerking en we waren blij met hun inbreng, expertise en ondersteuning."

Voor meer informatie:
CambridgeHOK
Wallingfen Park, 236 Main Road
Newport, Brough, East Yorkshire
HU15 2RH, VK
+44 (0)1430 449440
info@cambridgeglasshouse.co.uk
www.cambridgehok.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven