Nieuwe Britse aardbeienkas gerealiseerd

De Britse aardbeienteler Berry Farming uit Arundel in West Suxxes heeft er een nieuwe kas van 5,2 hectare bij. CambridgeHOK bouwt de kas. 

Directeur van het kassenbouwbedrijf Ross Hibbs zegt dat het nieuwe systeem ertoe heeft geleid dat Berry Farming een veel grotere hoeveelheid aardbeien per m2 kan produceren.

"Een van de belangrijkste aspecten voor ons was ervoor te zorgen dat het licht dat de kas binnenkomt zo ver mogelijk reikt en alle planten op het gelaagde systeem kan bereiken en dat het gelijkmatig wordt verdeeld," vertelt Ross Hibbs.

Project voltooid in acht maanden
Nadat de opdracht voor het ontwerp en de bouw van de installatie was gegeven, was deze binnen acht maanden klaar en operationeel. De kas is verdeeld in zes zones, elk met een eigen klimaat.

"Er waren voor ons team een aantal uitdagingen om ervoor te zorgen dat de faciliteit het licht effectief verdeelde naar alle fruitteeltgebieden, en dit werd bereikt door het gebruik van gespecialiseerde beglazing."

"We moesten ook een irrigatie-, filtratie- en watersysteem installeren dat het mogelijk maakt regenwater op te vangen en ook regenwater uit boorgaten op te vangen, dat vervolgens door het hele systeem wordt gespoeld en opnieuw wordt gebruikt. Dit was een belangrijk element van de bouw, omdat het, gezien de nabijheid van de zee, nodig was zout te verwijderen uit het water dat werd opgevangen en in het systeem werd gebracht."

Als onderdeel van het project voltooide de eigen gespecialiseerde bouwdivisie van CambridgeHOK alle bouwwerkzaamheden op het terrein, waaronder toegangswegen, opslagterreinen, drainage en funderingen voor de warmteopslagtank op het terrein.

Bij de kas is een gasboiler gebouwd en geplaatst die werkt op vloeibaar aardgas omdat de locatie te ver verwijderd is van de huidige toevoerleidingen. De boiler genereert warmte die overdag wordt opgeslagen en 's nachts wordt gebruikt, en om verdampt vloeibaar CO2 terug te distribueren in de kas ter ondersteuning van het groeiproces.

Voor meer informatie:
CambridgeHOK 
info@cambridgeglasshouse.co.uk
www.cambridgehok.co.uk


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven