Philippe Degré, Rotom Tomatoes:

"ToBRFV zorgt voor winterprijzen in het zomerseizoen"

Tholen – De combinatie van het Tomato brown rugose fruit virus (ToBRFV) en het slechte zomerweer in België en Nederland zorgt voor een kleiner aanbod in tomaten, wat resulteert in hogere prijzen. Zo levert Rotom minder tomaten dan voorgaande jaren op de export. "Onder meer Spanje kiest omwille van de hoge prijzen nu meer voor eigen productie en Portugese tomaten", zegt Philippe Degré van Rotom Tomatoes 

Grote vraag naar tomaten 
"Op dit moment hebben we eigenlijk winter- in plaats van zomerprijzen," vertelde hij eind vorige week. "Een doos vleestomaten werd in week 32 verkocht aan 18 euro. Vervolgens is de prijs wel weer wat gezakt, echter is de vraag naar tomaten op het moment erg groot, waardoor de prijs weer in een stijgende lijn zit."

Rotom en Orca in volle expansie
Het familiebedrijf gesitueerd in het hart van de Belgische groenteregio en heeft geïnvesteerd in de bouw van een nieuwe productiehal, opslaghal en nieuw kantoor. “Dit zal ons bedrijf toelaten verder te groeien”, zegt Philippe. Het gebouw zou eind dit jaar in gebruik genomen kunnen worden.

Voor meer informatie: 
Philippe Degré 
Rotom Tomatoes 
Drevendaal 38 
B-2860 Sint-Katelijne-Waver 
+32 15 32 38 32 
Philippe@rotom-tomatoes.com   
www.rotom-tomatoes.com    


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven