Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Mucci Farms van 0 naar 29 hectare kasaardbeien in vijf jaar

In 2016 kwam Mucci Farms met aardbeien uit de kas op de Noord-Amerikaanse markt. "Na een succesvolle proef van twee jaar en de steun van een belangrijke retailpartner, zijn we een samenwerking aangegaan met twee ervaren Nederlandse telers om de grootste aardbeienkas in Noord-Amerika te bouwen, een project van 14,5 ha dat in drie fasen van 4,8 ha is gebouwd", verteltJoe Spano, VP Sales en Marketing bij Mucci Farms.

"Vanaf het begin was de vraag overweldigend, en het duurde niet lang voordat duidelijk was dat er een markt was voor meer, dus besloten we om dat areaal te verdubbelen." Het bedrijf besloot een dubbele kas van 14,5 ha te bouwen, maar in plaats van in meerdere fasen werd het in één keer gebouwd om aan de vraag te kunnen voldoen.

De bouw van de nieuwe kas werd eerder dit jaar voltooid, waardoor Mucci Farms nu in totaal 29 ha kasaardbeienareaal heeft. Momenteel wordt ook de bouw van een kas voor aardbeien in de VS onderzocht.

Lokaal geteeld
Alle 29 ha zijn gelegen in Kingsville, Ontario en het telen van aardbeien in kas op deze schaal is nog nooit eerder gedaan op het Noord-Amerikaanse continent. "We zijn met ons programma begonnen om een duidelijk gat in de markt te vullen," zegt Bert Mucci, CEO van Mucci Farms.

Afgezien van een paar korte zomermaanden hadden consumenten in koude klimaatgebieden alleen toegang tot aardbeien uit de vollegrond, die meestal in Florida of Californië worden geteeld. Vanwege hun kwetsbaarheid werd de kwaliteit sterk beïnvloed door het transport. "We zagen een kans om de zachtfruitcategorie te innoveren door lokaal in kassen te telen en consumenten in onze regio te voorzien van fruit van hoge kwaliteit. Een voordeel van het telen in kassen is dat we het product volledig kunnen laten kleuren en de suikers kunnen maximaliseren vóór de oogst, waardoor we de beste smaak en kwaliteit aardbeien op de markt kunnen brengen."

Product dat vandaag wordt geoogst, kan op de meeste markten binnen 24-48 uur in de schappen liggen.

De kassen zorgen niet alleen voor lokaal geteelde aardbeien met een hoge smaak, maar ook voor een gewasbeschermingsmiddelenvrije teeltomgeving. "Aardbeien die in de vollegrond worden geteeld, staan steevast bovenaan de 'dirty dozen'-lijst voor het zware gebruik van gewasbeschermingsmiddelen", aldus Mucci. "Door indoorteelt en gebruik te maken van ons geïntegreerde bestrijdingsprogramma, kunnen we een veilig, schoon en smaakvol product leveren."

Succesvolle bramentest
Het bedrijf is altijd op zoek naar innovatie en wil graag aan de vraag uit de markt voldoen. Daarom breidt het ook het zachtfruitprogramma uit met nieuwe producten en verpakkingen. "Met het succes en de duidelijke vraag naar kasaardbeien, is het uitbreiden van de productlijn en het diversifiëren van verpakkingsopties zeker op onze radar geweest," zei Spano. "We hebben met succes bramen getest en bereiden ons voor op de onthulling van een verscheidenheid aan duurzame verpakkingsoplossingen op de PMA 2021 om onze inzet voor milieuverantwoordelijkheid te versterken."

Oogst begint deze maand
Het aardbeienareaal van Mucci Farms is opgesplitst in zes blokken van 4,8 ha met 3,4 miljoen planten. Het planten duurde een maand en de oogst van het nieuwe assortiment begint eind augustus en loopt negen maanden. "Met zes blokken kunnen we de oogst spreiden, waardoor we altijd in het seizoen kunnen zijn."

Na de oogst worden de aardbeien zowel onder het merk Smuccie Sweet Strawberries als onder private label op de markt gebracht en vinden ze voornamelijk hun weg naar Ontario, Oost-Canada en de Midwest-regio van de VS.

Uitbreiding in de VS
"Vanaf het begin is de vraag enorm geweest. Onze retailers kunnen ze niet lang in de schappen houden omdat smaak en kwaliteit ongeëvenaard zijn," aldus Spano. Hoewel het grootste deel van het product naar Canadese retailers wordt verscheept, hebben de Amerikaanse partners van het bedrijf belangstelling getoond voor aardbeien uit de kas. Daarom wordt momenteel onderzocht of het mogelijk is een kas in de VS te bouwen.

Voor meer informatie:
Mucci Farms
www.muccifarms.com

Publicatiedatum: