Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sil Moonen, Berryfarm.nl:

"Goede oogst Hollandse blauwe bessen biedt Nederlandse retail kans om zich te profileren met lokaal product"

Tholen - Volgende week vangt bij blauwe bessenteeltbedrijf Sil Moonen de oogst van de Hollandse blauwe bessen weer aan. Moonen heeft de beschikking over een areaal van in totaal 60 hectare blauwe bessen in Noord-Nederland, Zuid-Nederland en Noord-Duitsland en biedt de blauwe bessen aan retailers en hun leveranciers in elke gewenste verpakkingsvorm aan.

Volgens Sil hangt de oogst er in Nederland goed bij. "Vorig jaar hadden we in Nederland enorme schade door de late nachtvorst. Nu is er her en der ook wel nachtvorst geweest, maar is het een langere periode koud geweest en hangt er in totaliteit een veel grotere oogst. Al blijft het altijd afwachten hoe het seizoen zal verlopen. Het slechte weer van de afgelopen tijd draagt niet echt bij aan een goede verkoop. Bovendien beginnen deze weken veel landen met plukken, of het nu in Schotland, Duitsland of Italië is."

Was Moonen in het verleden veelal gefocust op het leveren van losse bessen richting de Britse retail, inmiddels is door de Brexit deze export er niet eenvoudiger op geworden. "Moest er handel retour, dan was dat eenvoudig. Met de huidige papierwinkel ben je niet meer zo flexibel."

Voor de teler een aanleiding om zich dit jaar meer te richten op de Nederlandse retailmarkt. "Gezien alle aandacht voor CO2 lijkt het een unieke kans voor de Nederlandse retail om zich te profileren met lokaal geteelde bessen. De hele wereld heeft het wel over CO2-reductie, maar ondertussen wil men van twee derde van de veestapel af en kiezen sommige afnemers in het seizoen er nog voor om bessen in te laten vliegen van overzee."

We zijn nog op zoek naar Nederlandse afnemers, die een eerlijke prijs willen betalen voor Nederlands product. Wij kunnen ze bedienen met lokaal product in een duurzame verpakking. Ook wil ik het concept “Punnet Picked Fruit” gaan proberen, dus vanuit het veld rechtstreeks in emmertjes van ca. 500 gram zonder tussenkomst van pakstations, zodat al het zachtfruit direct in de verpakking geplukt wordt."

Voor meer informatie:
Sil Moonen
Berryfarm.nl
Mortel 27
6088 AH Roggel
+31 (0)475 494 727
+31 (0)6 532 88 523
sil@silmoonen.nl