VB helpt Little Leaf Farms capaciteit verdubbelen

De Amerikaanse bladgroententeler Little Leaf Farms uit Devens, Massachusetts, gaat haar areaal verdubbelen. VB is gevraagd dat voor de teler te gaan doen. Het moet resulteren in de – tot nu toe - meest moderne en innovatieve kas voor de teler die de ambitie heeft jaarrond duurzaam lokaal sla te leveren.

Het gaat om een systeem dat zorgt voor zo min mogelijk kans op ziektes, dat een optimaal groeiklimaat levert en waarbij geen mensenhanden meer nodig zijn in het teeltproces. VB was ook bij de drie eerder opeenvolgende fases voor LLF en weet wat het te doen staat.

Het klimaat aan de Amerikaanse oostkust is een uitdaging: winters waarin -25 C geen uitzondering is, en zomers waarin het kwik oploopt tot +38 C. Er is een aanzienlijke hoeveelheid energie nodig om deze extremen het hoofd te kunnen bieden. De oplossing moest duurzamer zijn dan de sla per vrachtwagen van de westkust naar het gebied rond New England te vervoeren.

Met een geavanceerd automatisch teeltsysteem dat systematisch door de kas beweegt, is de duurzaamheidsuitdaging overwonnen. In samenwerking met een team van specialisten en de klant heeft VB tijdens het ontwerpproces grondig kunnen kijken naar wat er nodig was om een optimaal groeiklimaat in de kas te creëren.


Blik in de bestaande kas van LLF

Actief koelsysteem
VB heeft een uniek actief koelsysteem geïntegreerd, waarmee de kas niet alleen in de winter door het gebruik van buitenlucht koel gehouden kan worden, maar ook in de hete zomers koel blijft. LED-belichting helpt het tekort aan natuurlijk licht tijdens de winter te compenseren. In de zomer wordt overtollig zonlicht geblokkeerd door het gebruik van zonwerende schermen.

Het resultaat? De klimaatomstandigheden kunnen worden geoptimaliseerd voor het kweekproces, het groeiproces wordt versneld, er is meer controle over de voeding die de planten krijgen, de beschikbare kweekruimte wordt op de meest efficiënte manier gebruikt, en vrijwel niemand hoeft de kas in te gaan.


Kas LLF in Devens

Oplevering voorjaar 2022
De eerste kas voor Little Leaf Farms in Devens MA werd in 2016 voltooid en kort daarna werden twee extra fasen gebouwd door VB om daarmee 4 hectare moderne kweekruimte te realiseren. In de loop van 2021 werden LLF en VB het opnieuw eens over de bouw van de nieuwe Little Leaf Farms kasfaciliteit in McAdoo Pennsylvania.

Met deze uitbreiding verdubbelt Little Leaf haar capaciteit naar 8 hectare. De bouw zal deze zomer beginnen en de oplevering wordt verwacht in het vroege voorjaar van 2022.

Voor meer informatie:
Edward Verbakel
VB Group 

info@vb.nl 
www.vb.nl  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven