Slateler gaat in Texas 'grootste slakas ter wereld' bouwen

De Amerikaanse slateler Revol Greens uit Minnesota heeft plannen om een nieuwe kas te bouwen in Temple, Texas. In afwachting van de definitieve onderhandelingen met de Commissioners Court van Bell County is het bedrijf van plan een geavanceerde kas van ruim 16 hectare te bouwen als onderdeel van een investering van meer dan € 90 miljoen euro.

Het project in twee fasen, van wat uiteindelijk een uitbreiding in vier fasen zal worden, wordt volgens Revol Greens naar verwachting 'de grootste slakas ter wereld zal zijn wanneer deze volledig is afgebouwd'. 

De kas wordt gefinancierd door Equilibrium Capital. Naast investeringen in AppHarvest in Kentucky, Houweling's in Californië en Utah en Finka in Mexico heeft Equilibrium ook al geïnvesteerd in de bestaande kassen van Revol in Minnesota en Californië.

Op dit moment zijn Revol's groenten verkrijgbaar in winkels en restaurants in het Midwesten. De nieuwe vestiging in Temple is de eerste zuidelijke uitbreiding van Revol, waardoor het bedrijf zijn slaproducten kan afzetten in Centraal-Texas en het zuiden. De producten zullen drie tot vier dagen sneller van de kas naar de markt gaan dan voedingsproducten die van de westkust komen, wat de versheid ten goede komt.

Na goedkeuring door het college van commissarissen van Bell County zal Revol Greens in 2021 met de bouw van de nieuwe kas beginnen en in 2022 operationeel zijn.

Voor meer informatie:
Revol Greens
2781 Northwest 50th Street
Medford, MN, 55049
info@revolgreens.com
revolgreens.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven