Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Opsplitsing in twee business units

DGT by Senmatic weer in bedrijf

Senmatic gaat dit jaar haar sensor business en haar tuinbouw business scheiden om beter in te kunnen spelen op nieuwe trends in deze twee zeer verschillende markten, zegt CEO Mads Nychel. De tuinbouwunit, voorheen bekend als DGT, keert terug naar haar roots en verandert haar naam in DGT by Senmatic.

Al meer dan een decennium bestaat de naam Senmatic uit zowel een sensor business, die industriële sensoren ontwikkelt, als een tuinbouw business, die besturingssystemen ontwikkelt voor bijvoorbeeld commerciële kassen. Maar binnenkort zullen de twee bedrijven zich splitsen en onder twee namen blijven opereren.

"We hebben besloten ons op te splitsen om beide units in staat te stellen optimaal te groeien in elk van hun sectoren. De twee units opereren in zeer verschillende markten en met verschillende klanten, producten en behoeften. Wij zien deze splitsing als een geweldige kans om duidelijk twee individueel sterke identiteiten te markeren, die aanpasbaar, ondernemend en flexibel kunnen blijven en zo verdere groei kunnen stimuleren," zegt Mads Nychel, CEO van Senmatic.

Hij legt uit dat met name de tuinbouwunit verschillende nieuwe markttrends en tendensen ervaart, die de typische teeltmethoden van planten en voedingsmiddelen veranderen, waardoor een toenemende vraag ontstaat naar aanpassingsvermogen van leveranciers als Senmatic.

"De manier waarop we planten en voedingsmiddelen telen is drastisch aan het veranderen. Vertical farming, telen in gesloten containers, of zelfs ondergronds zonder natuurlijk zonlicht, wint steeds meer terrein. Deze veranderingen vinden plaats naarmate de verstedelijking toeneemt en landen die van oudsher geen voedsel produceren, beginnen te onderzoeken of ze deels zelfvoorzienend kunnen zijn met behulp van technologieën van het soort dat wij produceren. Dat is ook de reden waarom wij reeds ledkweeklampen hebben ontwikkeld die ontworpen zijn voor vertical farming. Dit zijn voorbeelden van trends waarvan we verwachten dat we sneller vooruitgang zullen boeken door onafhankelijke strategieën voor de specifieke eenheid te hebben."

Nieuwe naam geworteld in het verleden
Met de splitsing moeten ook de klanten in de tuinbouwunit wennen aan een nieuwe naam. De tuinbouwunit, voorheen bekend onder de naam DGT, keert terug naar haar roots en verandert haar naam in DGT by Senmatic. "Een naam die vooral weerklank vindt bij klanten in het buitenland", zegt Mads. De sensorunit zal verder gaan onder de naam Senmatic.

Senmatic zal nog steeds fungeren als gedeelde administratie en management, en de twee divisies behouden een gedeeld adres en een gedeelde registratie in het Deense Centrale Handelsregister (CVR).

Voor meer informatie:
Senmatic A/S DGT 
dgtsales@senmatic.com 
www.senmatic.com 

Publicatiedatum: