Gruppo Libretti

"Vanaf dit jaar drie lijnen Siciliaanse groenten"

Libretti, het historische Siciliaanse groenten- en fruitmerk uit Vittoria, bestaat dit jaar uit drie lijnen. In een interview vertelt Giuseppe Libretti over zijn bedrijf, dat meer dan 60 jaar geleden is opgericht.

Giuseppe Libretti

"Linea Convenzionale", dat wil zeggen het merk dat gewijd is aan producten die met geïntegreerde controletechnieken zijn geteeld, blijft ons voornaamste merk. In overeenstemming met onze bedrijfsfilosofie, die hoge kwaliteit als prioriteit beschouwt, vertegenwoordigt deze lijn de geschiedenis van ons werk. Wij zijn in 1975 begonnen met te leveren aan La Rinascente, nu Auchan. In dezelfde lijn blijven we nu leveren aan de grootste supermarktketens van het land. We hebben bijna de nul-residunorm bereikt."

Premium cherrytomaten

Maar Libretti is veel meer dan dat en in de loop der jaren heeft het een verschil gemaakt op de markten dankzij de vooruitziende blik. Het bedrijf is erin geslaagd een duidelijke scheidslijn te creëren met het standaardproduct, door zich te concentreren op gewassen van hoge smaak. 

“Een jarenlang zoektocht naar een ras stelde ons in staat om in 2020 een Linea Premium op de markten te brengen met een reeks gewassen die gewild zijn bij de detailhandel en erkend worden door de consument. Concreet gaat het om cherrytomaten, datterino tomaten (tros, enkele en gekleurde mix), Camone, geribbelde tomaten, vleestomaten en de paprika Sweet Palermo. Een reeks echt smakelijke gewassen die een groot verschil kunnen maken.” 

Met de Bio-lijn wordt het aantal lijnen van de Libretti Groep in 2021 uitgebreid naar drie. De lijn maakt nu deel uit van de Green New Deal en beantwoordt aan de EU-richtlijn om de tuinbouw om te schakelen naar meer duurzaamheid.

Met de overschakeling op biologische tuinbouw van een aanzienlijk deel van de tuinbouwgronden bewijst de Libretti Groep eens te meer een toonaangevend bedrijf te zijn op Europees niveau.

“Met de biologische lijn willen wij niet alleen met de tijd meegaan, maar ook een marktsegment veroveren dat voortdurend groeit, zowel in Italië als daarbuiten. Onze topgewassen in deze lijn zijn: tondo sugo, datterino, cherry mini plum, ronde aubergine, courgette, ½ lange paprika en komkommer”, concludeert Libretti.

Voor meer informatie:
Giuseppe Libretti  
Gruppo Libretti 
+39 (0)932 861 635
giuseppe.libretti@librettisrl.com
www.librettisrl.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven