Koninklijke onderscheiding voor Harm Maters

Op maandag 26 april is voormalig AVAG voorzitter Harm Maters benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Maters krijgt de onderscheiding op initiatief van de branchevereniging voor onder andere zijn uitzonderlijke inspanningen in de Nederlandse tuinbouwtechnologie.

Maters is koersvast. Zo stimuleerde hij bedrijven om in de financiële crisis hun focus te verleggen naar nieuwe internationale markten, zo deelt AVAG in een bericht over de onderscheiding.

Bas Lagerwerf, destijds vice voorzitter, prijst Maters voor zijn doorzettingsvermogen: “Harm ging verder waar anderen zouden stoppen. Hij heeft bijzonder veel nationale en internationale initiatieven genomen en bijdragen geleverd aan de voor onze sector belangrijke verbanden”, aldus Lagerwerf.

Maters zijn visie, netwerk en vastberadenheid heeft AVAG-leden geholpen om succesvol internationaal te ondernemen en te innoveren.

Annie van de Riet, de huidige AVAG-voorzitter, vindt de Koninklijke Onderscheiding meer dan verdient. “Harm Maters heeft de Greenhouse Technology sector nationaal en internationaal op de kaart gezet en was een ware ambassadeur. Diverse internationale projecten zijn mede door zijn inspanningen tot stand gekomen.”

Harm Maters is ruim 17 jaar boegbeeld van de greenhouse technology sector geweest. Bij het afscheid in 2019 is hij door het AVAG-bestuur benoemd als ere-lid van AVAG.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven