Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Lintjes voor tuinbouwverdiensten

Vrijdag heeft het weer lintjes geregeld in Nederland. Hieronder een overzichtje met glastuinbouwgerelateerde lintjes.

Dhr. T. van der Eijk uit Alphen aan den Rijn was een van de gelukkigen. Hij is voortaan Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, vanwege onder meer zijn verdiensten voor de sector. In het verleden heeft de heer Van der Eijk voor en met zijn vakgenoten gezorgd voor promotie en aandacht voor de tuinbouw. Hij was al in 1987 coördinator bij de organisatie van Kom in de Kas in Woubrugge. Een dag waarop de tuinders hun kassen openstellen voor veel geïnteresseerde bezoekers. Daarnaast organiseerde hij mede van 1987 tot 2009 een "collega-dag", zodat de tuinders ook bij elkaar op bezoek konden gaan en ervaring uitwisselen. De heer Van der Eijk was betrokken bij de organisatie van de Floriade van 1992 in Zoetermeer en in 2002 in de Haarlemmermeer. Van 2009 tot 2020 was de heer Van der Eijk voorzitter van de Stichting Collectief Schadebeperking Glastuinbouw. Deze stichting stond de glastuinbouw bij voor snel schadeherstel van de kassen bij calamiteiten zoals stormen.

Patricia Pelaez van HPP Exhibitions ontving een Koninklijke onderscheiding voor haar grote inzet in de afgelopen 25 jaar, waarbij ze heeft bijgedragen aan de positie van Nederland in de internationale bloemenhandel. Na de officiële ceremonie werd dit gedenkwaardige moment samen met Patricia gevierd tijdens een korte boottocht in Amsterdam.

In Westland ging er onder meer een lintje naar Piet van der Helm uit Naaldwijk. Sinds 2010 coördineert hij de activiteiten rond de druiventeelt en activiteiten en onderhoudt hij de tuin van het Ontmoetingscentrum Pieter van Foreest.

Ook Ard Dekker, onder meer bekend van WestlandWerelds, ontving een lintje. Hij is initiatiefnemer en coördinator van een digitale overzichtskaart WestlandWerelds; een document met meer dan 250 organisaties en met dan 1600 (internationale) locaties.

John van Ruiter, voormalig directeur van Naktuinbouw, ontving ook een lintje in zijn gemeente, Roelofarendsveen. Na 39 jaar Naktuinbouw ging hij recent met pensioen.


John van Ruiten ontving een lintje

Peter van Osch was in de het dagelijks leven tientallen jaren actief bij de Veiling Zaltbommel (waarvan vele jaren als directeur). Daarna was Peter een aantal jaren werkzaam bij Fidus Advies. Hij kreeg zijn onderscheiding voor zijn vele werkzaamheden voor kerk, school en het bedrijfsleven. Zo was Peter jarenlang voorzitter van de Bedrijven Kring Bommelerwaard (BKB) en was hij voor de Tuinbouwsector actief bij de Greenport Gelderland, het Glastuinbouwpact Bommelerwaard & Tielerwaard, de VVTB, het GroentenFruit Huis en de DPA.


Peter van Osch ontvangt zijn lintje

Ontbreekt er een gedecoreerde in ons overzicht? Mail het de redactie en wij vullen het overzicht graag voor u aan.

Publicatiedatum: