Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Shanna van Biezen, Inkoop.AGF:

“Liever AGF dan studieboeken”

Tholen - De AGF-sector wordt gedomineerd door mannen, met name op de commerciƫle afdeling zijn vrouwen sterk in de minderheid. Reden genoeg om AGF-vrouwen eens te vragen hoe zij zich staande houden in deze mannenwereld. Deze keer is het de beurt aan Shanna van Biezen van Inkoop.AGF.

Uitgeloot
In eerste instantie wilde Shanna (20), net als haar vrienden en vriendinnen van de middelbare school, het studentenleven oppakken. Helaas werd ze niet ingeloot voor diergeneeskunde, de studie van haar keuze. Met haar VWO-diploma op zak kon ze gemakkelijk een andere studie kiezen, maar geen enkele studie vond ze aantrekkelijk. "De vraag was natuurlijk: wat dan wel? Zowel mijn ouders, als mijn oom en opa hebben allemaal in de AGF-handel gezeten. Een vriend van mijn opa stelde voor dat ik ook in de AGF-handel zou kunnen werken. Het leek me wel wat. Hij heeft me toen in contact gebracht met een recruiter en kon ik aan de slag bij Special Fruit. Na het gesprek ben ik daar gestart en heb ik zeven maanden gewerkt en een interne opleiding gekregen op de salesafdeling," vertelt Shanna. Daarna kon ze aan de slag bij de Groot Fresh Group. "Ik heb daar een paar maanden rondgelopen, maar het was toch niet helemaal wat ik ervan had gehoopt. Het bleek een echte kantoorbaan te zijn. Ik vond het wel leuk om in contact te staan met allerlei klanten door heel Europa, maar ik denk dat kantoor niet helemaal mijn ding is." Indrukwekkend was het wel, die wereld van loodsen vol met hoge pallets en containers die werden gelost, een schouwspel dat Shanna nog steeds verbazingwekkend vindt.

Kleinschalig veelzijdig
Sinds een aantal maanden werkt ze bij Inkoop.AGF, een vrij nieuwe speler in de AGF-wereld, met de zeer ervaren Patrick Langeslag als oprichter en drijvende kracht. Juist het kleinschalige trekt Shanna daar aan. Als eerste en enige medewerker brengt ze haar dagen door met het ophalen en bezorgen van verse groenten en fruit en komt zo in contact met een mix van klanten, van groothandels tot ziekenhuizen en politiebureaus en van supermarkten tot groentewinkels.

Mazzel
Als jonge vrouw, ze begon op haar 18e, heeft ze meteen haar mannetje kunnen staan in de sector. "Het is zeker een mannenwereld, maar ik heb dat niet als vervelend ervaren. Die mannen zijn juist vaak heel vriendelijk en behulpzaam en nemen het snel over als je een doosje moet tellen. Ook in de verkoop heb ik nooit problemen ondervonden," vertelt Shanna. Op jonge leeftijd leerde ze al dat de handel draait om meer dan alleen het verkopen van producten; het draait om relaties opbouwen en klantenservice van de hoogste kwaliteit bieden. "AGF zit in de familie en ik mocht als kleine meid mee naar Spaanse Polder om inkopen te doen met mijn opa en vader. Mijn oom heeft een groentewinkel in Den Haag. Ik kom dus wel eens mensen tegen die ik al ken." De lange werkdagen in de AGF zijn ook geen probleem voor Shanna. "Ik heb mazzel, ik rijd rond 7 uur van huis weg, dat zijn luxe tijden voor de AGF!"

Toekomst
Bij Inkoop.AGF ziet Shanna een toekomst vol mogelijkheden. Ze geniet van het afwisselende karakter van haar werk en het feit dat geen enkele dag hetzelfde is. Met een collega die binnenkort zal aansluiten, is ze klaar om haar rol steeds verder uit te breiden en bij te dragen aan de groei van Inkoop.AGF. Shanna: "Ik vind het veel leuker om bij bedrijven langs te gaan en op verschillende plekken bezig te zijn met klanten dan achter een computer te zitten. Ik ben geen kantoormens. Een paar uurtjes handel bekijken en rondbrengen is meer mijn ding. Bovendien is er zoveel te leren, ik kom nog regelmatig producten tegen die ik nooit eerder heb gezien."

Dit artikel verscheen eerder in editie 3, 38e jaargang van Primeur. Zie hiervoor www.agfprimeur.nl.

Voor meer informatie:
Inkoop.AGF
Tel: +31 6 10920961
[email protected]
www.inkoopagf.nl