Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Robots als service: betaal per geoogste kilo

Wanneer bent u klaar om een robot uw medewerkers te laten vervangen? Nog niet? Dan bent u niet alleen. Om het vertrouwen van telers in oogstrobots te vergroten wil Tortuga hun oogstrobot aanbieden in een Robots-als-service concept: betaal voor wat de robots oogsten. Met deze visie en hun eerder gelanceerde aardbeienrobot hebben ze recent een financieringsronde van €16,6 miljoen, geleid door Lewis & Clark AgriFood, afgerond. 

Na vier jaar onderzoek en ontwikkeling lanceerde Tortuga vorig jaar een robotoogstvloot. Het platform is nu uitgerust voor aardbeienoogst, heeft al buiten druiven geplukt en wordt nog aangepast voor blauwe bessen, komkommers, tomaten en paprika's. "En er komt nog meer aan," zegt Eric Adamson. 

"Onze robots doen verschillende arbeidsintensieve taken op het bedrijf, met de nadruk op de oogst," legt hij uit. "We focussen op het creëren van waarde voor telers door een oplossing te bieden voor de moeilijkste problemen: toegang tot betrouwbare, betaalbare arbeid en hoogwaardige informatie. Door het automatiseren van alledaagse, lastige taken kunnen arbeiders zich richten op werk met meer waarde."

Naast de oogsttaken gaat het bedrijf ook andere teeltservices leveren: bijvoorbeeld voorspellingen aan de hand van data. 

Financiering
Vorige week werd er aangekondigd dat het bedrijf een financieringsronde van €16,6 miljoen had afgerond, die werd geleid door Lewis & Clark AgriFood. Andere investeerders waren Ceres Partners, The Colorado Impact Fund, Spero Ventures, Root Ventures, Remus Capital, Morado Ventures, Grit Ventures en AME Cloud Ventures. 

Het geïnvesteerde geld zal worden gebruikt voor werkzaamheden op de farm, het aannemen van meer ingenieurs en het uitbreiden van de robotvloot. "We zijn sinds 2020 commercieel en breiden uit met belangrijke klanten in 2021. In 2022 zullen we uitbreiden met nieuwe klanten," zegt Eric. 

"Om het vertrouwen van de teler in robots te vergroten gaan we een Robots-als-service model bieden, wat betekent dat we betaald krijgen per kilo die de robots oogsten. Op deze manier kunnen we de waarde van onze robots laten zien en het makkelijker maken voor een teler om kosten en voordelen ten aanzien van hun huidige bedrijf, te vergelijken."

Voor meer informatie:
Tortuga AG
info@tortuga.ag
www.tortugaagtech.com

Publicatiedatum: