Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chinees Hebei haalt tuinbouwbanden met Nederland verder aan

Op 19 april vond de Dutch Facility Horticultural Technology Matchmaking Conference van 2021 plaats, mede gesponsord door Hubei Provincial Foreign Science and Technology Exchange Center en het vertegenwoordigende bedrijf in Wuhan van de Netherlands Trade Promotion Committee.

Wu Jun, Deputy Director of Hubei Provincial Science and Technology Department, tuinbouwconsulent Wouter Verhey van de Nederlandse ambassade in China en tweede inspecteur Lan Taigang van het Provincial Forestry Bureau namen deel aan het evenement en gaven een speech.

In zijn speech zei Wu Jun dat Hubei en Nederland altijd een nauwe samenwerkingsrelatie hebben onderhouden, waarbij medewerkers regelmatig werden uitgewisseld en er uitzonderlijke resultaten zijn geboekt. Sinds het begin van dit jaar heeft Hubei zich volledig toegelegd op wetenschappelijke en technologische innovatie en ontwikkeling, is het begonnen met de bouw van Hubei Donghu Science City, heeft het de bouw gepland van de Optics Valley Science and Technology Innovation Corridor en heeft het high-level Hubei-laboratoria opgericht, waaronder biologische veredeling, Shennong-faciliteiten en andere nationale belangrijke wetenschappelijke en technologische infrastructuren. 

Het non-innovation samenwerkingscentrum is gevestigd in Hubei en de wetenschappelijke en technologische innovatiebronnen, onderdelen en kracht zijn daarin op efficiënte wijze geïntegreerd. Het Provincial Science and Technology Department wil de relatie met Nederland verder uitbouwen om samen te werken aan wetenschappelijke en technologische innovaties en de uitwisseling en samenwerking tussen de twee landen te promoten.


Wouter Verhey

Wouter Verhey benadrukte dat de Nederlandse tuinbouwsector een goede reputatie heeft wereldwijd. Steeds meer Nederlandse bedrijven investeren in de tuinbouwsector in China. Hubei hecht ook veel waarde aan de faciliteiten voor de tuinbouwproductie, waar veel mogelijkheden liggen voor geavanceerde teelttechnieken. Hij hoopt dat beide partijen de samenwerking willen verdiepen en er nog meer kennis zal worden gedeeld in deze sector.


Lan Taigang

Lan Taigang introduceerde de ontwikkelingsstatus van de beschermde tuinbouw in de provincie. Hij gaf aan dat hij graag de technische samenwerking met Nederland wil versterken.

 

24 Nederlandse tuinbouwtoeleveranciers en -techniekbedrijven deden mee aan het event, net als o.a. de nodige wetenschappelijke onderzoeksinstituten. In totaal telde het event 100 deelnemende bedrijven. 

Na meer dan drie uur discussies, kennis delen en een matchmakings event ontstonden de volgende concrete samenwerkingen.

Het Economic Crop Research Institute of the Academy of Sciences en de Dutch Armada Company hebben een voorlopige intentieverklaring ondertekend voor het samen veredelen van chrysanten.

Wuhan Happy Farm Horticulture is een samenwerking overeengekomen met Signify en Jinshengda voor indoor belichting.

Meijia en Kejira zijn een samenwerking overeengekomen voor ruwe materialen.

Dr. Hu Hontao van de Hubei Academy of Agricultural Sciences en Signify bespraken aanvullende belichting in kassen en technische oplossingen en kwamen ook een samenwerking overeen.

Klik hier voor meer foto's van het evenement.

Bron: Hubei Provincial Department of Science and Technology (Hubei Guangdianrong Media reporter Zhou Sheng, correspondent Xie Pengkai, chief editor Ke Kai) m.hbtv.com.cn

Publicatiedatum: