Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Nauwelijks overschrijdingen van MRL in Nederland in 2019

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft in 2019 in 2 van 536 monsters van voedingsmiddelen die werden onderzocht een overschrijding van de maximum residulimiet vastgesteld. Het ging eenmaal om residuen van spiroxamine in tomaten en eenmaal om residuen van trifloxystrobine in aardbeien. Dat staat in een jaarrapport over onderzoek naar residuen van het de Europese autoriteit voor voedselveiligheid EFSA.

In alle lidstaten van de Europese Unie werd gemiddeld in 2% van de bemonsterde voedingsmiddelen een overschrijding van de maximum residulimiet gevonden. Onderzoek op residuen vond plaats bij appels, kool, sla, perziken, spinazie, aardbeien, tomaten, haver, gerst, wijn, koemelk en varkensvet. In totaal werden 12.579 monsters geanalyseerd op 182 mogelijke residuen van gewasbeschermingsmiddelen.

Meer informatie is te vinden in de publicatie 'National summary reports on pesticide residue analysis performed in 2019' op de website van de EFSA.

Bron: EFSA

Publicatiedatum: