Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Marokkaanse reactie op Spaanse verwijten over Hepatitis A op aardbeien

Het Nationaal Bureau voor Voedselveiligheid in Marokko (ONSSA) heeft gereageerd op de zorgen die zijn geuit door de Europese voedselwaakhond RASFF met betrekking tot de vermeende besmetting van Marokkaanse aardbeien met het hepatitis A-virus. Na een gezondheidsmelding heeft ONSSA een uitgebreid onderzoek gestart, waarbij het betrokken veld en de verpakkingsunit zijn geĆÆdentificeerd. Er is nauwgezet bemonstering uitgevoerd van irrigatiewater en aardbeien om de afwezigheid van gezondheidsrisico's te garanderen.

De analyses toonden ondubbelzinnig aan dat de aardbeien vrij waren van Hepatitis A en het Norovirus, waarbij ook het irrigatiewater geen tekenen van besmetting vertoonde. Functionarissen benadrukten de naleving van strikte monitoringsprotocollen voor veldmedewerkers, waarbij werd bevestigd dat de aardbeien uitsluitend bestemd waren voor export, niet voor binnenlandse consumptie. ONSSA benadrukte ook de efficiƫntie van haar jaarlijkse monitorings- en surveillanceprogramma, dat uitgebreide bemonstering van verschillende fruitsoorten omvat, waarbij consequent hun veiligheid en naleving van gezondheidsnormen wordt bevestigd.

Bron: moroccoworldnews.com

Publicatiedatum: