Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Amerikaanse terugroepactie komkommers uit vrees voor Salmonella

Fresh Start Produce Sales uit Delray in Florida roept komkommers terug die van 17 tot en met 21 mei 2024 naar bepaalde staten zijn verstuurd. De reden is dat ze besmet zijn met Salmonella. Dat is een organisme dat ernstige en soms dodelijke infecties kan veroorzaken bij jonge kinderen, kwetsbare of oudere mensen en anderen met een verzwakt immuunsysteem.

De komkommers werden van 17 tot en met 21 mei 2024 in grote hoeveelheden verzonden naar distributiecentra, groothandelaren en supermarkten in Alabama, Florida, Georgia, Illinois, Maryland, North Carolina, New Jersey, New York, Ohio, Pennsylvania, South Carolina, Tennessee, Virginia en West Virginia.

De komkommers zijn donkergroen, ongeveer 3,81-5,08 cm in diameter en 12,70 -22,86 centimeter lang. Deze terugroepactie geldt niet voor snackkomkommers en Engelse komkommers. De terugroepactie werd gestart nadat het Pennsylvania Department of Agriculture het bedrijf had geïnformeerd dat een productmonster positief testte op de bacterie. De FDA onderzoekt of dit monster verband houdt met een lopend onderzoek naar de uitbraak van Salmonella.

De komkommers zijn waarschijnlijk nog niet op de markt. Iedereen die dit soort komkommers heeft moet deze niet opeten en vernietigen of weggooien. De komkommers kunnen terug naar de supermarkt worden gebracht waar consumenten hun geld terug kunnen krijgen. Consumenten worden geadviseerd om bij hun supermarkt navraag te doen of de komkommers zijn verkocht in hun winkel. Consumenten met aanvullende vragen kunnen contact opnemen met het bedrijf via het telefoonnummer 1-888-364-2993, M-F, 8:00 a.m.-5:00 p.m. EDT.

Voor meer informatie:
Amy Philpott
Fresh Start Produce Sales
Tel: +1-703-472-6615

Publicatiedatum: