Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"De mensen hebben echt zin in aardbeien"

Duitse tomatenteler volledig over op aardbeien

Traditioneel komen het rond Pasen de eerste Duitse voorjaarsproducten op de markt. Daaronder horen zeker aardbeien. Dat Pasen dit jaar vroeg valt, maakt dit in 2021 een beetje lastig. Teler Volker Janssen van Frucht Janssen GbR vertelt dat hij al lang bezig is met de voorbereidingen voor de start van het aardbeienseizoen. En dat de aardbeien op tijd gaan zijn. 


Edelrot is de merknaam waaronder Frucht Janssen GbR haar aardbeien verkoopt

"Momenteel zijn we bezig met het repareren van delen van onze kassen die tijdens de sneeuwstorm van enkele weken geleden beschadigd raakten of deels zelfs in zijn gestort. Daar moeten we nu nog even doorheen voordat het echt van start kan gaan met de aardbeien", aldus Volker.

Hij is ondanks ondanks de schade door het weer positief over het eerste halfjaar: "Ik ben ervan overtuigd dat we in april en mei een zeer goede start zullen maken. De mensen hebben echt zin in aardbeien - velen zijn nog steeds thuis en verheugen zich op de afwisseling in het dagelijks leven die deze zoete voorjaarsboden brengen."

Zijn eerste aardbeien van het jaar wil de teler uit Viersen in de week voor Pasen oogsten: "Het aanbod is dan natuurlijk nog niet voldoende voor acties in de retail, maar we kunnen zeker al enkele consumenten Duitse aardbeien met Pasen leveren."

Rond 10 april zal de oogst dan echt goed van start gaan - vijf dagen vroeger dan gebruikelijk. "Normaal gesproken beginnen we op 15 april met de standaard producten, dankzij het mooie weer van de afgelopen weken – afgezien van de sneeuwstorm – kunnen we al iets vroeger van start gaan. Dat is goed, want er komen momenteel maar weinige aardbeien uit Spanje naar Duitsland."


Volker en Dominik Janssen. Foto: ©Landgard/Lina Nikelowski

Geen tomaten meer
Volker heeft zijn bedrijf in het afgelopen jaar aangepast en zich nog meer op aardbeien gespecialiseerd. "We zijn in 2020 voorlopig gestopt met de teelt van tomaten. De kastechniek op de markt voor de teelt van tomaten heeft in de afgelopen jaren een grote vooruitgang doorgemaakt. Ten aanzien daarvan was mijn uitrusting simpelweg niet meer rendabel genoeg. Voor de aardbeien functioneert het echter nog zeer goed."

Dat betekent echter nog lang niet het einde van tomaten binnen de familie Janssen. "Mijn zoon Dominik is eveneens reeds binnen het bedrijf actief, de grootschalige modernisering laat ik dus liever aan de volgende generatie over."

Voor meer informatie:
Volker Janssen
Frucht Janssen GbR
Rheindahlener Str. 321
41751 Viersen
Tel.: 0 21 62 – 55 69 6
info@edelrot.eu 
www.edelrot.eu 

Publicatiedatum: