Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Teler met liefde voor specialties repareert sneetjes in tomaat met steengruis

Het teeltseizoen bij Azienda Agricola Russo uit het Italiaanse Marina di Acate is in volle gang. Al jaren legt men zich toe op de teelt van specialtytomaten. 

Gioacchino Russo

“De opwaartse trend voor gewassen in onze prijsklasse wordt bevestigd, want er is veel interesse van kopers die ze willen hebben. De topgewassen zijn momenteel de rode en gele datterino tomaten, de mini costoluto en de mini San Marzano. Na een lichte daling van de vraag naar gele en oranje in kleine verpakkingen, is de vraag nu stabiel”, zegt eigenaar Gioacchino Russo.

Foto boven en beneden: de mini costoluto tomaat

Mini San Marzano

“Hoewel wij een klein bedrijf zijn, is de zoektocht naar speciale gewassen, niche-gewassen en een uitzonderlijke smaak een contante. Wij voeren diverse proeven uit met de meest uiteenlopende zaadbedrijven, die ons hun beste producten om te testen toevertrouwen. Het is aan ons om te beslissen met welke rassen we doorgaan en met welke niet. De beste en meest zorgvuldige selectie leidt ertoe dat wij alleen gewassen van de hoogste kwaliteit hebben”, zegt Russo. 

Datterino

“We hebben het geluk dat we werken op een niet verontreinigde en zeer vruchtbare grond. De nabijheid van de zee stelt ons in staat de beste omstandigheden voor de teelt in de kas tot uitdrukking te brengen. Elk gewas krijgt op deze manier een lekkere smaak.” 

Gele datterino tomaatjes

De zorg voor de gewassen bij de teler valt op. Een snede bijvoorbeeld wordt 'genezen' met behulp van steengruis, een natuurlijk product waarmee het ontstaan van schimmelziekten kan worden tegen gegaan. 

De gewassen van Russo worden aangekocht door Italiaanse retailers. 

Voor meer informatie: 
Gioacchino Russo
Azienda Agricola Russo 
+39 347 8955522
chiara.russo.89@virgilio.it
www.russoaziendagricola.com 

Publicatiedatum: