ook naar tomaten wordt gekeken

Speciaal folie verhoogt frambozenoogst met 14%

Het Franse Cascade heeft in een webinar op 22 januari de resultaten van verschillende tests met speciale folies voorgesteld die zijn uitgevoerd in de zachtfruitteelt in de Spaanse provincie Huelva. Voor de proeven kon het rekenen op de medewerking van het technologiecentrum Adesva uit Huelva. Er werd onder andere aangetoond dat de folies met Light Cascade-technologie de frambozenoogst met 14% doen toenemen.

In het webinar, waaraan ook de telers- en exporteursvereniging Freshuelva, een partner van Cascade, zijn medewerking verleende, zijn de voordelen van de Light Cascade-technologie voor de teelt van verschillende soorten zachtfruit in de provincie Huelva uit de doeken gedaan.

Voor van nut bij minder zonlichturen
Magdalena Torres, hoofd Teeltprojecten van Adesva, heeft de resultaten gepresenteerd van de verschillende proeven die sinds 2015 op de percelen van het centrum worden uitgevoerd. De doelstelling van de proeven was nagaan of de teelt die gebruik maakt van de nieuwe technologie betere opbrengsten haalt. Torres benadrukte dat de folies van Cascade vooral nuttig zijn in de herfst, de winter en de vroege lente, wanneer er minder uren zonlicht zijn.

José Góngora, International Business Manager van Cascade, belichtte de voordelen van de Cascade-technologie voor de teelt. "Op een duurzame manier wordt de opbrengst vermeerderd, waarbij de kwaliteit van het fruit vergelijkbaar of zelfs hoger is. De technologie maakt handig gebruik van het zonnespectrum om de opbrengst per hectare te verhogen."

Ook tomaten
Góngora legde uit dat Cascade specifieke formuleringen uitdoktert op basis van de lichtbehoefte van elk gewas. De LitePlus-additieven die door het bedrijf worden gefabriceerd en in de folies worden ingebracht hebben niet alleen een positieve invloed op de opbrengst, maar zouden ook de plaagdruk verlichten.

Frédéric Peilleron, CEO van Cascade, benadrukte dat het bedrijf een oplossing zoekt voor elk gewas afzonderlijk. “Zachtfruit is een strategisch gewas voor het bedrijf, maar we werken ook met andere belangrijke gewassen zoals tomaten."

“De macrotunnelafdekkingen waarin onze Light Cascade-technologie is verwerkt, zijn sinds vorig jaar in Spanje verkrijgbaar. We blijven onderzoeken uitvoeren met proeven bij verschillende soorten zachtfruit om ook te zien hoe we het gebruik van meststoffen en gewasbeschermingsmiddelen kunnen verminderen", aldus Peilleron.

Sévérine Lemarié, landbouwingenieur bij Cascade, wees op het belang van een R&D-benadering voor elk gewas afzonderlijk, aangezien elk fruit specifieke behoeften heeft en de folies daar een gepast antwoord op moeten bieden.

 

Voor meer informatie:
Cascade
www.lightcascade.com


Publicatiedatum:



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven