Innovaties van Idromeccanica Lucchini: Folie verhoogt opbrengst en kas met open dak

Ook in 2021 zet de Italiaanse kassenbouwer Idromeccanica Lucchini nieuwe proeven en experimenten door. Hieronder een overzicht.

De voordelen van fotoselectie
De ontwikkeling en de juiste keuze van plastic folies voor het afdekken van kassen kan de kwantiteit en kwaliteit van de teelt op een positieve manier beïnvloeden. Dit is een van de onderzoeks- en innovatieactiviteiten die Idromeccanica Lucchini uitvoert om tegemoet te komen aan de behoeften van de telers.

Met de fotoselectie van plastic folies die de kassen afdekken, kan de levensduur van tomaten en bladgroenten worden verlengt. Door de geschikte folie toe te passen bij tomaten werd een grotere watermassa en een meer rode kleur bereikt. De opbrengst word verhoogd met 3-4% en de tomaten zijn langer houdbaar, wat de logistiek en de distributie vergemakkelijkt.

Een open dak is beter
Eén van de laatste innovaties van Lucchini is de kas met open dak waarmee, dankzij de Open Sky System technologie, het dak kan worden geopend. Ook deze innovatie is voortgekomen uit de ervaring in Italië en in het buitenland, waar het klimaat in de verschillende fases van het jaar sterk fluctueert. Deze innovatie zorgt er niet alleen voor dat de dekking en het functioneren van de kas is gewaarborgd wanneer dat nodig is.

Bescherming tegen regen en hagel
De afzet van de nieuwste innovatie laat niet lang meer op zich wachten. De noodzaak is ontstaan door de verandering van de klimatologische omstandigheden, die meer frequente en hevige regens en hagelbuien met zich meebrachten. Om de boomgaarden te beschermen is er een soort hoes ontwikkeld die bedekt is met een speciale folie. Het is een zeer dik net dat de planten beschermt en tegelijkertijd de luchtcirculatie garandeert. Een ander voordeel is dat deze afdekkingen een schaduwpercentage van 20% mogelijk maakt.

Voor meer informatie:
Idromeccanica Lucchini S.p.a. 
Via Cavriana 4B
46040 Guidizzolo (MN) - Italië
(+39) 0376 818433
info@lucchiniidromeccanica.it 
www.lucchiniidromeccanica.it 

 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven