Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Vitom verder met belichte komkommerteelt op één locatie

Tholen - Aan de Laan van Boekestijn 10 in De Lier werden lange tijd troscherrytomaten geteeld. De laatste twee jaar werden dat komkommers. Vitom prijkte op de gevel, net als dat het geval is aan de Kreekrug, waar de telers nog een locatie hebben.

Aan de Laan van Boekesteijn wordt de kas momenteel gesloopt. Komkommertelers Rob en Theo Groenewegen hebben deze locatie waarop 4 hectare glas stond, goed voor 47.000 vierkante meter grond, verkocht aan collega-chrysantentelers (MG Grand BV en Van Uffelen Flowers) die 10+ hectare nieuw wil bouwen. Op 1 maart 2021 is de overdracht.

Kans deed zich voor
Rob: “Het is best snel gegaan. Onze buurman, tomatenteler Van Kester-Weijs, was al even bezig om zijn bedrijf te verkopen. Wij hadden eigenlijk geen plannen. De kas aan de Laan van Boekesteijn kochten wij ‘duur’ in 2008. Wij wilden er nog wel even lekker blijven draaien. Toen echter bleek dat de chrysantenteler bij de koop graag ook ons kavel erbij had, is verkoop toch gaan spelen.”

Dat was eind juli. “Erik den Drijver van Santen & Gasille Makelaars kwam met ons praten om te vragen over verkoop na te denken. Wij zijn toen gaan nadenken en rekenen. Mijn vader, Theo, heeft de pensioengerechtigde leeftijd dit voorjaar bereikt. Samen hadden we twee locaties, maar hij zou niet meer jaren blijven telen. Zelf wilde ik liever op één locatie telen en niet in m’n eentje beide locaties draaiende houden. Uiteindelijk zagen we het dus toch als een mooie kans en toen de prijs goed was, hebben we de knoop doorgehakt.”

Mooie kavel
Voor Rob blijft er één locatie over met daarin een belichte komkommerteelt die in week 51 weer in productie komt. Het is voor nu even een stapje terug. “Met de kleine drie hectare kas aan de Kreekrug blijf ik komkommers telen. Het plan was altijd al wel om op termijn terug naar één locatie te gaan, maar nu ging het opeens snel. De collega krijgt er, samen met de grond van de buurman, een hele mooie kavel van net geen 12 hectare land voor terug, waarvan hij ruim 90% kan bebouwen. Er zit geen schadelijk kant aan de kavel. Best uniek in Westland, waar het toch aardig volgebouwd is.”

Zelf hoopt Rob in de toekomst ook nog eens een mooie, grote kavel in de buurt te treffen om door te groeien. “Al kan het ook prima dat er zich nog eens de kans voor een samenwerking voordoet of dat ik buiten Westland moet gaan kijken. Wie weet. Voor nu is het prima zo.”


Voor meer informatie:
Vitom
info@vitom.nl