Reijm en Zn. komkommerkwekerij BV breidt uit met belichte komkommerteelt

Tholen - Reijm en Zn. komkommerkwekerij BV, bestaande uit Piet, Jaap en Jan Reijm, breidt verder uit door aankoop van de tomatenkwekerij van de gebroeders Wilfred en Vincent Van Winden in Zevenhuizen. Dit bedrijf bestaat uit ruim 11,5 hectare glas, waarvan 6 hectare is voorzien van assimilatiebelichting. Hierdoor is Reijm nu in staat om jaarrond komkommers te telen.


Wilfred en Vincent van Winden en Jaap, Jan en Piet Reijm

Warmte optimaal benutten
Jan Reijm legt uit: "Begin 2020 hebben we bij Yeald aangegeven dat we op zoek waren naar een tuin voor een belichte komkommerteelt. Via onze afzetorganisatie Oxin Growers leveren wij al onze producten aan Bakker Barendrecht / Albert Heijn. Zij wilden met ons graag groeien in de belichte komkommerteelt. Wij zijn de vraag toen zo ingestoken dat we op zoek gingen naar een nieuwe tuin." 

Via Yeald kwamen de komkommertelers in gesprek met de gebroeders Van Winden. "Zij hadden een combinatie van een belichte-onbelichte kas, ideaal voor toekomstige energieveredeling. Als je gaat belichten, heb je namelijk altijd een stukje warmte over. Zelf belichting ophangen in onze bestaande komkommerkas was voor ons daarom niet ideaal. Je hebt altijd warmte over. Als je belicht en onbelicht naast elkaar teelt kun je die warmte uit de belichte teelt mooi gebruiken in de onbelichte teelt."

Begin 2021 eerste belichte komkommers
Op 1 december heeft de overdracht plaats gevonden en inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan het voorbereiden op de nieuwe komkommerteelt om op 11 december te kunnen planten. "We gaan in deze teelt gelijk belichten, zodat we rond 4 januari de eerste komkommers hebben en gelijk 6 stuks per meter kunnen snijden. Ten opzichte van de onbelichte teelt met in het begin zo'n 1,5 komkommer per meter is dat best een verschil. Je hebt gelijk serieuze productie." 

De komende jaren willen de telers gaan kijken of ze telkens iets vroeger kunnen oogsten met de belichte komkommerteelt. 

Groei
Door de uitbreiding groeit Reijm door naar ruim 20 hectare glas, waarvan 8 hectare bestaat uit belichte paprikateelt en 5,5 hectare onbelichte komkommers en ruim 6 hectare belicht. De groei is gericht op de toegenomen marktvraag naar jaarrond Hollandse komkommers.

De komkommerkwekerij van Reijm aan de AH Verweijweg is verkocht aan TVA Growers.

Voor meer informatie:
Fa. Reijm en Zn.
Jan Reijm
06-53698927
jan@reijm-en-zn.nl 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.