"Supersnelle pesticiden-analyse voorkomt verspilling AGF"

Met een vernieuwde technologie kan Eurofins Food, Feed, Water Benelux naar eigen zeggen de verplichte pesticiden-analyse op aardappelen, groenten en fruit nu op grote schaal razendsnel uitvoeren waardoor klanten het analyseresultaat, indien gewenst, dezelfde dag nog ontvangen. De versproducten, inclusief positieve vrijgave, vinden desgewenst binnen een dag hun weg naar tussenhandelaar en retailer. Voorheen was dat vaak een aantal dagen. 

Voordat AGF-producten de teler verlaten, worden ze getest op kwaliteit, of ze voldoen aan de wettelijke normen en of ze beantwoorden aan de aanvullende eisen van de retailer en tussenhandelaar. Dit neemt enige tijd in beslag wat ten koste gaat van de kwaliteit en versheid van het product. 

Frank Cobussen, Managing Director bij het Eurofins Lab Zeeuws-Vlaanderen: “Tijdens de multiresidu-screening test ons laboratorium welke van de 800 actieve stoffen, waar het laboratorium op test, voorkomt op het product en in welke mate. ’s Ochtends worden de monsters genomen, nog diezelfde avond ontvangen telers, verwerkers en tussenhandelaren het resultaat waarna de verse producten zo snel mogelijk bij de consument terechtkomen.” 

Same day-optie
De supersnelle analyse is een optie binnen het Pesticiden Partnership Pakket. Cobussen: “In de praktijk zien we dat klanten bijvoorbeeld voor het ene product  de ‘same day-optie’ kiezen en voor een ander product juist de reguliere analyse wordt gekozen. Dat kan van het type product afhangen of de situatie waarin snelle levering belangrijk kan zijn. Dat leggen we voor de klant vast in het ‘Pesticides Partnership Pakket’. Zo zorgen we voor kostenbesparing en gaan we samen verspilling tegen.”

Voor meer informatie:
Eurofins
www.eurofins.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven