Einde van het venttijdperk voor Gerard Derks

Tholen - Thuisbezorgen van groenten en fruit is groeiende maar het venten langs de deuren is een uitstervend vak. Het is zwaar werk en er zijn niet veel groentemannen die dat nog doen. Gerard Derks hield het tot op hoge leeftijd vol. 70 jaar is hij nu en hij heeft er 56 jaar venten opzitten.


Archieffoto van Gerard op zijn 65e verjaardag

Na een welverdiende zomervakantie speelde een oude kwaal op waardoor het venten te zwaar werd. "Een dompertje", vertelt zijn zoon Eddy. "Het zat er natuurlijk een keer aan te komen maar het was niet de bedoeling dat het nu al zou gebeuren. Hij had graag de 60 jaar nog volgemaakt."


Gerard en zijn zoon Eddy Derks

In Lochem en omgeving gaat een oude traditie van venten verloren. Gerards vader Henne begon in de jaren dertig met venten en bleef dat tot aan zijn overlijden in 1984 doen. Eerst met paard en wagen, later met de trekker in 1968. In 1978 kwam de vrachtwagen in beeld.

Gerard gaat zijn 500 klanten missen maar hopelijk komen die allemaal naar de markten waar zijn zoon Eddy staat. Want Gerard stopt niet helemaal met werken, de marktverkoop gaat hij gewoon door. "Dat is minder zwaar dan het venten", besluit Eddy.

Klik hier voor een artikel uit de Berkelbode over Gerard Derks

Voor meer informatie:
Derks en Zn. Groente en Fruit
Lijnbaanstraat 28
7205 CA Zutphen
T: (06) 13 27 25 36
info@derksuwgroenteman.nl 
Facebook Derks Uw Groenteman
 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven