Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Koninklijke onderscheiding voor Ton Janssen, oprichter van Tasty Tom

Burgemeester Antoin Scholten van Venlo heeft op zondag 23 augustus tijdens een netwerkbijeenkomst van Glastuinbouw Nederland een Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan de Ton Janssen (62), oprichter van Tasty Tom. In Streekmuseum de Locht te Melderslo werd een trotse Ton benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten in de Nederlandse tuinbouw.

In de jaren negentig van de vorige eeuw ging Ton op zoek naar een zoet smakend tomatenras. De Nederlandse tomaat lag begin jaren negentig onder vuur en hij stoorde zich aan de verhalen in Duitse media over de smakeloze Nederlandse ‘Wasserbomben’.

Smaaktomaat
Ton Janssen is de oprichter van de bekende Tasty Tom trostomaten die inmiddels al 25 jaar te koop zijn. In 1995 werd de smaaktomaat samen met enkele collega-telers op de markt gebracht.

Samen met zijn Tasty Tom collega’s heeft hij met succes een smaaktomaat in de markt gezet met een merknaam die iedere consument kon herkennen. In 1999 won hij met zijn vrouw Anny Janssen Nederlandse Tuinbouw Ondernemersprijs voor de verbetering van het imago van de Nederlandse tomaat.

Ambassadeur
Het verbeteren van het imago van de Nederlandse tomaat heeft veel lof geoogst voor de Nederlandse tuinbouw. Ton heeft in november 2018 zijn kas in Venlo verkocht (hij vertelde er uitgebreid over dit GroentenNieuws-artikel) en is sindsdien promotor en ambassadeur van Tasty Tom o.a. op beurzen, waaronder de Grüne Woche in Berlijn. 

Na al die jaren is hij nog steeds zo enthousiast over tomaten en met name de innovatieve oplossingen voor nieuwe uitdagingen. “De glastuinbouwsector krijgt steeds weer te maken met nieuwe virussen en duurzaamheid is een steeds belangrijker thema in de kas. Het ambassadeurschap wil ik blijven uitdragen, zowel voor Tasty Tom als voor de tuinbouw in het algemeen.”

Fotocredits: Laurens Eggen 

Publicatiedatum: