Bom Group mag nieuwe kassen Pure Harvest bouwen

Pure Harvest Smart Farms, de bekende hightech teler in de Arabische Golfregio, heeft de Nederlandse turnkey kassenbouwer Bom Group opdracht gegeven om twee nieuwe ultramoderne hightech kassen te bouwen om daarmee haar productie-invloed in de regio te vergroten. In totaal gaat het om circa 12 hectare. De beoogde opleverdatum is kwartaal 1 in 2021.

In het Midden-Oosten heeft Bom Group een bewezen staat van dienst en is onder andere medeverantwoordelijk voor het ontwerp en installatie van het Estidamah Research Center, beter bekend als 'the water saving greenhouse'. Die kas is gebouwd in Riyadh, Saudi-Arabië.


Sky Kurtz van Pure Harvest en John Meijer van Bom Group

Groei versnellen
Sky Kurtz, oprichter en CEO van Pure Harvest Smart Farms: “We hebben een langdurige relatie met het managementteam van Bom Group, die meerdere jaren beslaat. Als een van de pioniers van de hightech tuinbouw in de Arabische golfregio, zijn we in staat om onze eigen ontwerpinzichten en jarenlange productiegegevens samen met Bom Group te gebruiken om klimaatgecontroleerde kassen te bouwen met mogelijkheden om het hele jaar door lokaal geteelde en duurzame groenten en fruit te verbouwen.

Daarnaast wordt er zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt van de natuurlijke water- en energiebronnen. We zijn nu in staat om de ontwikkeling en marktpenetratie van onze innovatieve oplossingen te versnellen.

Door gebruik te maken van de expertise van Bom Group kunnen we onze groeiambities waarmaken. Wij zijn van mening dat onze oplossingen en capaciteiten de acceptatie van technologie voor voedselproductie in de regio zullen versnellen, wat een grote impact zal hebben op voedsel zeker- en veiligheid, economische diversificatie en duurzaamheid. "

Pionier
Het innovatieve teeltsysteem van Pure Harvest is speciaal ontworpen om het zéér uitdagende klimaat van de Arabische Golfregio te controleren en stelt het bedrijf in staat als één van de eersten het hele jaar door tomaten en bladgroenten van hoge kwaliteit te produceren op commerciële schaal. Met een missie om voedselzekerheid te bieden, de afhankelijkheid van voedselimport te verminderen, de voedselkwaliteit ,voedingswaarde en voedselaanbod in de regio te verbeteren, ziet Pure Harvest zichzelf als een pionier op het gebied van lokale productie van verse groenten, het hele jaar door, met een hoge opbrengst per m2.

Als onderdeel van deze samenwerking zal Bom Group de volgende generatie van op maat gemaakte hightech kassen van Pure Harvest bouwen in de Verenigde Arabische Emiraten en Saoedi-Arabië. Deze projecten zullen tegelijkertijd in een gecoördineerde planning gebouwd gaan worden.

John Meijer, Commercieel Directeur, Bom Group: “Duurzame en milieubewuste keuzes en door praktijk verkregen ervaringen, vormen de kern van hoe we ontwerpen en bouwen. We zijn verheugd onze wereldwijde ervaring en kennis te kunnen delen met Pure Harvest dat groeit in de golfregio. Pure Harvest staat klaar om een ​​revolutie teweeg te brengen in de regio met commerciële glastuinbouw in een tijd waarin toegang tot gezond voedsel van cruciaal belang is. In de afgelopen coronamaanden is deze samenwerking, van concept tot uitvoering, helemaal CO2-vrij afgerond, dus zonder op locatie te komen.”

De gecombineerde oppervlakte van beide projecten in de VAE en Saoedi-Arabië is ca. 120.000 m2 en zal een breed scala aan tomaten en bladgroenten produceren. Engineering- en constructiewerkzaamheden zijn inmiddels begonnen met een beoogde opleverdatum in het eerste kwartaal van 2021. 

Voor meer informatie:
Bom Group
www.bomgroup.nl
Pure Harvest
www.pureharvest.ae 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven