"bij de installatie integreren we binnen één kas een breed scala aan producten"

Eerste fase 'uniek schermproject' voor Duijvestijn Tomaten door SchermNed afgerond

Het is zo’n project waar het hart sneller van gaat kloppen, aldus SchermNed en zij zitten er middenin. Duijvestijn Tomaten bouwt 20 hectare kas en koos SchermNed uit voor installatie van de dubbele scherminstallaties in de in totaal twee kassen. Het is een project vol unieke technieken en innovaties, zoals het ValkScreenVision (VSV) doekintreksysteem van SchermNed en Van der Valk Horti Systems.

Oog op de toekomst
Carl Stougie van SchermNed: "Wij zijn trots dat wij dit project voor een mooi bedrijf als Duijvestijn mogen realiseren. Bij de installatie integreren we binnen één kas een breed scala aan producten. Extra bijzonder is het VSV-systeem, een unieke innovatie waarbij we écht naar de toekomst kijken."

Dit systeem maakt het intrekken én vervangen van schermdoeken minder tijdrovend en minder risicovol voor zowel het gewas als de installateur, aldus Stougie. "Een snel, schoon en veilig systeem en flexibel voor elk doektype. Een systeem met oog op de toekomst."


Vlnr: Jack van der Voort (SN), Ad van Adrichem, Peter van der Lingen (SN), Carl Stougie (SN) en Ted Duijvestijn

Jarenlange samenwerking met Duijvestijn
Dit is niet het eerste project dat SchermNed voor Duijvestijn uitvoert. Al eerder werkten ze aan een demokas, diverse renovaties en het voorgaande nieuwbouwproject. Om ook deze opdracht uit te mogen voeren heeft SchermNed het op moeten nemen tegen velen concurrenten.

Salesmanager Carl Stougie is dan ook verheugd dat SchermNed de juiste partner bleek voor Duijvestijn. Uit de jarenlange relatie ontstaat ook een vloeiende samenwerking. "Duijvestijn staat open voor suggesties en kijkt naar de beste oplossingen én natuurlijk ook de beste prijs / kwaliteitsverhouding."

Focus op duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit
Als salesmanager zet Carl de eerste stappen. Belangrijk is dat wat hij verkoopt ook waar gemaakt wordt. "Mijn collega’s pakken dit project uitstekend op. Dat wordt door de klant gewaardeerd," aldus Carl Stougie.

Naast het VSV-systeem worden er ook speciale 140 mm omkeerlagers en 2 'duim' klaplagers met 8 kogellagers geïnstalleerd. De rolgevels, speciale nokschermen en een windbreekgaas maken de installatie compleet. In deze kas ligt de focus op duurzaamheid, veiligheid en kwaliteit.

Klaar voor de tweede fase
De eerste fase van het project is inmiddels afgerond. De technische installatie is gereed. Zodra de bouw van de kas afgerond is kan SchermNed aan de slag met fase 2: de daadwerkelijke installatie. "Bij een project als dit ben je afhankelijk van diverse partijen, ook zij moeten goed samenwerken. Te allen tijde moet er geschakeld kunnen worden. Aan het einde van de rit wil iedereen een toonaangevend project neerzetten", besluit Stougie.

Voor meer informatie:
SchermNed B.V.
info@schermned.nl 
www.schermned.nl 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven