Schenkeveld maakt zich op voor fase 3 en 4 uitbreiding

Tholen - Afgelopen donderdag zijn de handtekeningen gezet voor de aankoop van land om kas West en kas Zuid te kunnen gaan bouwen bij Schenkeveld Schiphol. Het is het vervolg op de bouw van twee keer 11 hectare in 2017 en 2018. "Met deze aankoop hebben we alle grond die we nodig hebben om naar de geplande 44 hectare in totaal op deze locatie te groeien", vertelt Richard Hartensveld.

Op de nodige voorbereidingen na start de daadwerkelijke bouw van kas West of Zuid, daarover moet nog besloten worden, in 2021. 


Lachende gezichten en champagne na het zetten van de handtekeningen

Voorbereid voor groei naar 44 hectare kas
Drie jaar geleden ging Schenkeveld van start gegaan met de bouw van Schenkeveld Schiphol. Na een fikse vertraging, in verband met de bommen die werden gevonden in de aangekochte grond, ging een dag na Pasen 2017 de eerste paal de grond in voor de bouw van kas Noord.

Nu, drie jaar verder, teelt Schenkeveld Schiphol in twee moderne belichte kassen van elk 11 ha trostomaten en kan er dagelijks ruim 300.000 kilo trostomaten worden verwerkt. "Met onze huidige faciliteiten zijn wij al voorbereid op de bouw van de twee extra kassen", legt Richard uit. "Alleen voor bijvoorbeeld de energie- en watervoorziening moeten er t.z.t. nog wat aanpassingen worden gedaan."

Belichting is 'een optie'
Of de kassen, die naar alle waarschijnlijk in 2022-2023 allebei gebouwd moeten zijn, belicht gaan worden is nog niet besloten. "Een optie is het wel, maar omdat we dit jaar niet al gaan bouwen hebben we de tijd om rustig na te denken over de invulling, ook qua kantines en kleedruimtes bijvoorbeeld, want die komen er bij de nieuwe kassen wel nog bij."

Schenkeveld is begin 2019 gefuseerd met Kwekerij De Kabel. “We zien hier elke dag de meerwaarde van”, aldus Richard. “Een voorbeeld is de slagkracht die je samen creëert. Zo ben je gezamenlijk beter in staat om flexibel om te gaan met nieuwe ontwikkelingen, zoals bijvoorbeeld het verscherpen van de noodzakelijke hygiëne protocollen.”


Pieter van der Wel op nog vol te bouwen grond

Plannen maken
Na de bouw van de eerste twee kassen werd even de tijd genomen om alles goed te laten draaien. Ook werd de tijd benut om duidelijk te krijgen dat er genoeg nestcapaciteit beschikbaar is voor de uitbreidingsplannen. Inmiddels is dat voor de huidige bouwplannen het geval.

“Nu staan we weer helemaal gesteld en gaan verder plannen maken voor de nieuwbouw bij Schiphol”, besluit Pieter van der Wel, Locatie Manager Schenkeveld Schiphol. "Ik houd van een gedegen voorbereiding als het gaat om dit nieuwbouwproject, zodat straks tijdens het project alles op rolletjes loopt!"

Voor meer informatie:
Schenkeveld
www.schenkeveld.co
info@schenkeveld.co

 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven