Arvesta neemt minderheidsbelang in Van der Hoeven

Arvesta, de Belgische bedrijvengroep actief in de land- en tuinbouw,  neemt een minderheidsparticipatie in Van der Hoeven Horticultural Projects. Met deelneming in de Nederlandse bouwer en ontwikkelaar van hightech glastuinbouwprojecten wil het Belgische bedrijf verder internationaal groeien. 

Van der Hoeven, dat gevestigd is in Den Hoorn, is met name actief in turnkey-glastuinbouwprojecten met in huis ontwikkelde innovatieve en duurzame technologie. Het bedrijf heeft eigen engineering en R&D. Van der Hoeven focust zich op complete oplossingen voor het telen van veilige en gezonde gewassen, met een maximaal rendement waarbij het gebruik van water, voedingsstoffen, energie en arbeid wordt geoptimaliseerd.


Niek Depoorter (links), Peter Spaans (boven) en Martin Steentjes (onder)

Complementariteit
De 'grote complementariteit' met Van der Hoeven is een enorme troef, aldus Arvesta. "De investering past volledig in onze strategie om internationaal verder te groeien", aldus Niek Depoorter , Business Unit Director Agri Horti bij Arvesta. “We zijn bijzonder verheugd over deze samenwerking gezien de sterke complementariteit tussen beide bedrijven. We zijn allebei vandaag de dag bekende wereldspelers in de toptech land- en tuinbouw, met elk onze eigen expertise en knowhow.

Arvesta’s knowhow inzake teeltbegeleiding sluit ook naadloos aan op de bijzondere kennis van Van der Hoeven wat betreft engineering en R&D, vervolgt Niek. "Bovendien zal Arvesta door deze participatie ook haar rol als innovatief bedrijf met duurzame oplossingen voor de Belgische glastuinbouw verder en versneld kunnen ontwikkelen en de sector op een nog hoger niveau kunnen tillen. Dit strategisch partnerschap sluit volledig aan bij Arvesta’s langetermijnvisie om een nog sterkere full-service partner te worden, zowel in België als in het buitenland. We zijn ervan overtuigd dat we op basis van deze hoogstaande tuinbouwtechnologie verder bouwen aan een digitale en duurzame landbouw van de toekomst.”

'Het juiste moment'
“De participatie door Arvesta komt op het juiste moment voor ons bedrijf”, aldus Peter Spaans en Martin Steentjes, directeurs bij Van der Hoeven. “Een aantal jaren geleden hebben wij onze langetermijnstrategie geformuleerd en daarin is onze visie op innovatie en techniek verankerd. Daaruit ontstond ook de wens om strategische partnerships aan te gaan die goed passen bij onze klantfocus en bedrijfscultuur."

Van der Hoeven nam om die reden recent nog Enthoven-Patron over, een installatiebedrijf in de internationale glastuinbouw. "We zijn ervan overtuigd dat de participatie door Arvesta ons de mogelijkheid zal bieden om de sterke ambitie waar te maken waardoor Van der Hoeven haar klanten in de komende decennia kan blijven verzekeren van de best renderende totaaloplossingen.”

'Absolute wereldleider worden'
Het huidige management van Van der Hoeven zal samen met Arvesta een belangrijke rol blijven spelen in de strategische uitbouw van het bedrijf waarbij de participatie van Arvesta verder zal worden uitgebouwd. Met een stijgende wereldbevolking, steeds minder beschikbare oppervlakte en een grotere vraag naar veilig en gezond voedsel zal de behoefte aan toptech glastuinbouw-oplossingen almaar toenemen, zo zijn beide partijen overtuigd. Arvesta wil met Van der Hoeven de absolute marktleider worden in het topsegment van de tuinbouw door verdere organische groei en acquisities.

Voor meer informatie: 
Arvest
www.arvesta.eu/nl

 


Van der Hoeven Horticultural Projects

www.vanderhoeven.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© GroentenNieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven