Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tuur Galle over samenwerking en installatie teeltsystemen door Codema:

“Eén aanspreekpunt voor alles scheelt tijd die aan afstemming verloren gaat”

Afgelopen maanden is er op de nieuwe locatie in Roeselare, België van tomatenkwekerij Gabel hard gewerkt. De officiële oplevering vond eind april plaats, maar de eerste tomatenplanten werden al in maart geplant.

Gabel teelt tomaten op drie locaties, die gezamenlijk 19 hectare beslaan. Voor hun 10 hectare nieuwe kas in Roeselare neemt Tuur Galle, zoon van oprichters Franky Galle en Els Vanackere de leiding.

Codema leverde alle elektra, belichting, klimaat en water technische oplossingen voor dit nieuwbouwproject. De procescomputer van Hoogendoorn stuurt het klimaat in de kas aan.



Hybride belichting
Gabel koos voor zijn nieuwe kas in Roeselare voor hybride belichting. Tuur Galle: “Boven de tomatenplanten hangt om en om SON T-belichting en LED-belichting. De SON-T-belichting komt van Megaphoton, een Chinees bedrijf dat ook steeds meer voet aan de grond zet in Europa. De LED-armaturen zijn van Signify. Van de 10 hectare is momenteel 5 hectare belicht. Wij kozen hier bewust voor. SON-T-belichting alleen creëert te veel warmte in de kas. De huidige hybride installatie produceert een stuk minder warmte in vergelijking met het oude systeem. Hierdoor benutten we de warmte, die de WKK genereert optimaal. Bovendien produceren we nu het hele jaar door smaakvolle tomaten.”

Vloeibare meststofunits
Gabel gebruikt op zijn nieuwe locatie vloeibare meststoffen. Tuur Galle: “We zochten naar een flexibele en eenvoudige manier om meststoffen toe te dienen en die vonden we hiermee. De apparatuur is makkelijk in te stellen en dat bespaart ons tijd. We hoeven nu geen grote voorraden op te slaan en kunnen snel reageren. De apparatuur, waarmee we werken is proper en van goede kwaliteit. Het kan wel tegen een stootje, zeg maar.”

We kozen ervoor om een A/B-bakkenvuller te installeren” legt Tuur Galle uit. “Dat houdt in dat de A- en B-bakken (semi)-automatisch met mest worden gevuld zonder dat iemand handmatig hoeft in te grijpen. We zijn nu dus van alle gemakken voorzien.” 

Eén aanspreekpunt
“We werken nu voor het eerst samen met Codema en dat bevalt uitstekend, legt Tuur Galle uit. “Het is gemakkelijk om één aanspreekpunt voor alles te hebben. Dat scheelt veel tijd die aan afstemming verloren gaat. Er zijn in het begin nauwelijks storingen geweest en als er al iets voorkwam, dan werden we meteen vakkundig geholpen door de technische staf. Ze leveren heldere technische tekeningen en hun presentatie is professioneel. Als we in de toekomst onze kwekerij uitbreiden, kiezen we weer voor Codema."

Voor meer informatie:
Codema Systems Group
www.codema.nl
info@codemasystemsgroup.com

Publicatiedatum: