Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Opschaling productie 'lichtgevend' kasfolie na samenwerking UbiQD en Nanasys

UbiQD en Nanosys hebben besloten samen te werken aan de ontwikkeling en productie van UboGro luminescente kasfolies. De samenwerking maakt opschaling van de productie mogelijk van de folies die maken dat telers meer uit zonlicht kunnen halen. 

UbiGro, de luminescente kasfolie, maakt gebruik van fluorescentie om het lichtspectrum voor de gewassen te optimaliseren door onbenutte delen zonlicht om te zetten in oranje licht waar planten behoefte aan hebben.

Opschalen
De afgelopen twee jaar heeft een aantal telers en instituten deze UbiGro-technologie getest. De eerste klanten in de VS en Europa hebben bemoedigende resultaten gezien, zoals hogere opbrengsten en betere oogsten. Gezien de groeiende vraag naar het product is UbiQD op zoek gegaan naar manieren om de productie op te schalen. Nanosys, dat met haar displayproductie al heeft bewezen dat de schaalbaarheid van quantum dots mogelijk is, leek dan ook een logische partner.  


Op de voorgrond laat een manager van Nanosys een vel UbiGro-kasfolie zien dat fluorescerende quantum dots gebruikt om planten te helpen meer uit het zonlicht te halen. Achter hem is de quantum dot-reactor van meer dan 2.000 L te zien. 

Blij met kassenkans
"De markt voor kasfolies is groter dan de displaymarkt en groeit jaarlijks met dubbele cijfers," zegt Jason Hartlove, directeur van Nanosys. "Kassen bieden een geweldige kans voor het benutten van de unieke voordelen van de quantum dot-technologie. We kijken uit naar de samenwerking met UbiQD voor het op de markt brengen van UbiGro."

Nanosys brengt haar uitgebreide productietechnologie voor quantum dots en folies in om UbiQD te helpen de enorme glastuinbouwmarkt te veroveren, die op meer dan 4,6 mld m2 per jaar wordt geraamd. Dankzij deze samenwerking zal de technologie uit de nieuwste televisietoestellen van topmerken binnenkort ook in de glastuinbouwbelichting ingezet gaan worden.

"Het succes van Nanosys op het gebied van displays heeft ons geïnspireerd om hoogwaardige materialen op de markt te brengen," zegt Hunter McDaniel, oprichter en directeur van UbiQD. "We zijn van plan om de ruime ervaring van Nanosys op het gebied van het integreren van quantum dots en haar grootschalige productiecapaciteit te benutten om onze toepassing van duurzame quantum dots in de tuinbouw te versnellen."

Voor meer informatie: 
www.ubiqd.com
www.ubigro.com
www.nanosysinc.com 

Publicatiedatum: