Kwekerij Rimato en Oussoren Trostomaten fuseren tot één onderneming

Kwekerij Rimato en Oussoren Trostomaten gaan samen verder onder de naam Roots. De bundeling van de twee tomatenkwekerijen levert een nieuw bedrijf op met een areaal van in totaal 26 hectare.  

Zoals elke kweker weet, begint alles met goede wortels. Beide bedrijven zorgen met hun fusie voor een goed fundament om samen vanuit een nieuwe organisatie verder te kunnen groeien.   

Krachtenbundeling
Kwekerij Rimato is gevestigd in Honselersdijk en teelt troscherrytomaten. Oussoren Trostomaten is gevestigd in Zevenhuizen en teelt grove trostomaten. "Drie jaar terug deden we al eens 'een bakkie' om over samenwerking te praten, maar toen kwam er nog even iets tussen. Maar afgelopen jaar zijn we weer gaan zitten met dit als resultaat", vertelt Stefan Oussoren. 

Door de samenvoeging ontstaat er een volgens de fusiepartners een robuuste organisatie waarin de professionaliteit toeneemt. Bovendien zorgt de krachtenbundeling voor een nieuwe uitdaging voor de directieleden en medewerkers.


Luc vd Knaap, Stefan Oussoren, Richard vd Knaap, Jasper Oussoren en Marcel vd Knaap  

Vijfkoppige directie  
Richard, Marcel en Luc van der Knaap zullen samen met Jasper en Stefan Oussoren de vijfkoppige directie van Roots voeren. De komende periode zal het vijfmanschap gebruiken om de taakverdeling te verfijnen, de bedrijven goed te laten integreren en de processen te optimaliseren. Het belangrijkste is dat directie en medewerkers van beide bedrijven nu van elkaars expertises gebruik maken.  

Prominent 2.0
Vanuit het lidmaatschap van Prominent en de samenwerking binnen Samax werken de bedrijven al langer samen. De fusie past in de strategie Prominent 2.0 waarin eerder al enkele Prominent-collega's hen voorgingen met een fusie. "Vanuit die samenwerking ontstond het vertrouwen en het goede gevoel dat wij in elkaar de juiste partners hebben gevonden om samen als Roots verder te groeien", aldus Stefan. "De bestaande samenwerkingsverbanden zullen blijven bestaan en ook onze huidige teelten zetten we dit jaar gewoon door."

Roots is lid van Coöperatie DOOR U.A. Alle verkoop- en marketingactiviteiten van coöperatie DOOR, verlopen via verkoopdochter DOOR Partners BV. De volledige productie van Roots wordt vermarkt door DOOR Partners BV. 

Voor meer informatie:
Roots 
www.rootsgrowers.nl 


Publicatiedatum:
© /Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven