Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"het is toch een soort lifestyle-achtig iets wat je hebt"

BinnensteBuiten op bezoek bij groenteteler Kooijman in Ridderkerk

Al meer dan honderd jaar is de familie Kooijman actief in de groententeelt in Ridderkerk. Inmiddels zwaaien Niek en zijn zoon Gert Kooijman de scepter. Zij kweken andijvie, grove frisée, paksoi en andere bladgewassen in de kas.

Gert vertelt in de uitzending in zijn middelbareschooltijd op hoog niveau te hebben gebasketbald om ooit op door te breken. In Nederland was er niet genoeg geld met basketbal te verdienen en dus ging hij een opleiding plantenteelt doen. Dat kwam er niet van en dus moest 'er brood op de plank' komen. 

Condensgootjes
Chef-kok Ramon Brugman kwam een kijkje nemen en kreeg o.a. uitleg over het stomen van de grond en het volledig gesloten systeem voor water in de kas, tot aan condensgootjes aan toe. 

Klik hier voor het item uit de aflevering die gisteravond 23 maart op tv was.

Publicatiedatum: