fundering voor bouw in 2 fases wordt gelegd

Bouw 24 hectare 'kas zonder gas' voor Hoogweg Paprikakwekerijen in volle gang

Tholen - In Luttelgeest is begin dit jaar gestart met de uitbreiding van het areaal van paprikakwekerij Hoogweg. Bovenop de 120 hectare verdeeld over 5 locaties komt er in Luttelgeest dit jaar 24 hectare bij, in 2 fases. 

Het is een nieuwe uitbreiding bovenop de 15 hectare die er in Marknesse in 2018 bij werd gebouwd.

Kas zonder gas
Naast nieuwe kassen werd ook gestart met aardwarmte. Sinds 8 maart 2019 is verwarming van de kassen met de duurzame warmtebron het geval. 

De nieuwe kassen krijgen geen gasaansluiting. "We gaan hier verwarmen met de warmte van de aardwarmte-installatie en een biomassaketel", laat Mariska Hoogweg weten.

Schaalvoordelen
De volgende fase van de bouw is aangevangen met het bouwen van zowel een kas als een verwerkingsruimte. Met zelf verpakken werd in 2014 gestart. "Vanaf het moment dat je zelf een bepaalde hoeveelheid paprika's teelt, kun je ze ook rendabel zelf gaan verpakken", vertelde Mariska in 2018 nog

De verpakkingsactiviteiten blijven plaatsvinden in de huidige verwerkingshal. De verwerkingshal die gebouwd gaat worden dit jaar gaat gebruikt worden om paprika’s te sorteren.


Een eerste bouwupdate

In juli 'glasklaar'
De spanten van de kantines staan inmiddels al, zo deelde de kwekerij gisterochtend op LinkedIn. Aan de fundering wordt gewerkt. Op de fundering wordt de staalconstructie van de kas geplaatst.

Als alles volgens planning verloopt, verwacht men in Luttelgeest dat in juni het glas het kasdek op kan en dat in juli ook het glas in de gevels zit. 

Kleuren nog kiezen
Volgend teeltseizoen moet de kas dan vol met paprikaplanten staan. De keuze welke kleuren paprika's er in de kassen komen moet nog gemaakt worden. 

"Wij streven ernaar om paprika’s van hoogstaande kwaliteit op een duurzame en efficiënte wijze te produceren. De uitbreidingsstap is een onderdeel om deze manier paprika’s te kunnen telen."    

Extra handjes
Nieuwe kassen vragen ook om extra handjes, dus wie altijd al eens bij Hoogweg in de kas wilde kijken (of werken), kijk hier.

Voor meer informatie:
Hoogweg Paprikakwekerijen

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven