Aanbevelingen in rapport 'Better Plants for New Demands'

Impact plantenonderzoek is hoog maar hoe houd je dat zo?

Er wordt volop plantenonderzoek gedaan, met 93 wetenschappelijke publicaties, 17 promoties van studenten en nog eens 46 publicaties die in de pijplijn zitten tot gevolg. Ongeveer driekwart van die onderzoeken leverde resultaten op die direct toepasbaar zijn in de praktijk. De impact is dus hoog, zo concludeert Plantum in een rapport met als titel ‘Impact van Better Plants for New Demands 2013-2018’. 

In de uitgave worden aanbevelingen gedaan om de impact hoog te houden. Zo moet de balans tussen publieke en private investeringen hersteld worden, moet het fundamentele onderzoek in stand worden gehouden en moet er ruimte worden gemaakt voor nieuwe veredelingsmethoden.

Sinds de start van het topsectorenbeleid in 2013 is inmiddels een groot aantal publiek-private onderzoeksprojecten afgerond. Deze projecten tussen bedrijven en overheid zijn ook uitgevoerd in de sector van zaden en jonge planten. Met deze plantprojecten was een totaal budget van 25 miljoen euro gemoeid, waarvan de helft werd opgebracht door het bedrijfsleven en de helft door de overheid.

Voor meer informatie:
Plantum
www.plantum.nl
info@plantum.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.