Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Microgolven stimuleren houdbaarheid product

Er is een nieuwe methode uitgevonden door wetenschappers uit Edinburgh om de houdbaarheid van versproducten te verlengen. Onderzoekers achter de nieuwe methode, die de microgolftechnologie gebruikt, zeggen dat het de wereldwijde voedselproductie kan transformeren. Het heeft de productie van sommige bedrijven al doen verhogen.

De methode pasteuriseert door bacteriën op lage temperaturen te doden zonder afbreuk te doen aan de smaak of voedingswaarde, waardoor voeding langer vers blijft.

Het project werd ontwikkeld door voedingsonderzoekers van de Queen Margaret Universiteit, samen met het commerciële bedrijf Advanced Microwave Technologies Ltd (AMT). Het werd getest bij Get Juiced, een sapbedrijf uit Stirling, dat liet weten dat zijn productie in één nacht meer dan verdubbelde.

Paddy Ryan van het bedrijf zei: "Onze retailactiviteiten waren vrij beperkt en de supermarktketens waren niet geïnteresseerd in onze producten met een kortere houdbaarheid. Dit is nu compleet veranderd - zo zeer dat we ons personeelsaantal hebben verdubbeld van 11 tot 25 om de toegenomen productie en productvraag aan te kunnen."

Na de succesvolle resultaten van commerciële proeven, zien vervaardigers nu dat wanneer bedrijven hun verwerkingsmethode aanpassen naar die van AMT, ze daar de vruchten van plukken. De universiteit hoopt op verdere samenwerkingen met andere voedingsorganisaties.

Source: bbc.co.uk/news
Publicatiedatum: