GIVE-partnerschap Mastronardi en DeJoria krijgt vorm

Amerikaanse teler en miljardair kiezen Midden-Oosten om eerste gezamenlijke kas neer te zetten

Dit voorjaar kondigden de Amerikaanse teler Mastronardi Produce en de miljardair John Paul DeJoria, die zijn fortuin verdiende met onder andere een haarproductenlijn, hebben deze week aangekondigd hun eerste gezamenlijke kas neer te zetten. Gekozen is om dat in het Midden-Oosten te doen. 

In de woestijn daar moet een high tech kas komen te staan waarmee Green International Ventures LLC (GIVE) het Midden-Oosten minder afhankelijk wil maken van importproducten, terwijl de kas tegelijkertijd de lokale werkgelegenheid een boost moet geven.

"Als pioniers in de glastuinbouw hebben we een passie voor het beter toegankelijk maken van lokale, duurzaam geteelde groenten en fruit", aldus Paul Mastronardi, President en CEO van het Amerikaanse teeltbedrijf. "Dankzij onze eerste locatie in het Midden-Oosten kunnen we meer dan de helft van de wereldbevolking bereiken in minder dan 8 uur en dit is nog maar het begin. We onderzoeken meer locaties wereldwijd om te kunnen blijven voldoen aan de groeiende behoefte aan voedselzekerheid, veiligheid en duurzaamheid.”

Bij het teeltbedrijf zal ook een permanente R&D-faciliteit komen waarmee de lokale teelt voorzien kan worden van de nieuwste teelttechnieken. 

"Het is al lange tijd mijn passie om bij te dragen aan het voeden van de wereldbevolking", vertelt John Paul DeJoria. "De introductie van dit revolutionaire model in het Midden-Oosten is de eerste stap van velen op weg naar het verbeteren van de wereldwijde toegang tot duurzaam geteelde groenten en fruit."

De bedoeling is dat alle toekomstige GIVE-projecten gebruik gaan maken van Advanced High-Density Farming Systems, waaronder waterbesparende irrigatiesystemen en energiezuinige verlichting, geavanceerde automatisering en robotapparatuur, AI-processen voor bijvoorbeeld oogstvoorspellingen, en realtime gewas- en bodemmonitoring.

Producten die met behulp van deze systemen worden geteeld, worden onder het merk Sunset op de markt gebracht.

Voor meer informatie:
Jen Wheatley
Sunset
Tel: +1 519-326-1491 
Jennifer.wheatley@sunsetgrown.com 
www.sunsetgrown.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven