Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Alles belandt in de zuurkoolfabriek

Duitsland - Tussen het Duitse Euenheim en het Duitse Elsig oogst men momenteel bijna volautomatisch witte kool op meerdere hectares en dit in opdracht van de Firma Stollenwerk uit Merzenich (Nordrhein-Westfalen). Met drie kilometer per uur tuft de oogstmachine over de akkers.
 
In het Engels/Amerikaanse taalgebied krijgen de Duitsers weleens de bijnaam 'Krauts', oftewel zuurkooleters. Dat hier wel een kern van waarheid in zit, ziet men vanzelf wanneer men de witte kooloogst ten noordwesten van Euenheim observeert. Er groeit witte kool zover het oog reikt. De complete oogst belandt van hieruit na een korte reis vers geoogst in de zuurkoolfabriek in het nabijgelegen Düren-Merzenich. Daar vandaan gaat de reis later verder richting de schappen van de supermarkten.
 

De oogsters in het Noordduitse gebied ruimen momenteel per dag een oppervlakte van circa vier hectare. Op voorwaarde dat het weer zo stabiel blijft als in de afgelopen dagen, kan zelfs dit reusachtige veld bij Euenheim binnen circa één week geoogst worden. De voor de Eifel voorspelde sneeuwval zal het gebied rondom Euenheim vermoedelijk niet bereiken. In zoverre zijn er goede vooruitzichten op een geslaagde oogst.
Publicatiedatum: