Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

VS: Bijgewerkte voedselveiligheidsnormen voor tomaten

De Amerikaanse United Fresh Produce Association heeft de publicatie aangekondigd van de bijgewerkte versie van de voedselveiligheidsprogramma's en het controleprotocol voor de supply chain voor verse tomaten, die algemeen bekend staat als de 'Tomato Metrics'. Deze cijfers werden oorspronkelijk ontwikkeld in 2009 met als doel de auditnormen voor voedselveiligheid voor de supply chain voor verse tomaten te harmoniseren. Het resultaat was de ontwikkeling van de Produce GAP Harmonized Standard.

De Tomato Working Group heeft een nieuwe structuur voor de Tomato Metrics aanbevolen, waarin voor tomaten de geharmoniseerde norm (of een andere vergelijkbare GAP-audit) gebruikt zal moeten worden als het basisprotocol voor voedselveiligheid, waarbij de Tomato Metrics wordt toegevoegd als een branchespecifieke aanvulling. Met de herziening worden de Tomato Metrics beperkt tot de gebieden die uniek zijn voor de tomatensector, of niet noodzakelijk uniek, maar op dit moment niet in de geharmoniseerde normen zijn opgenomen.

Deze update van de Tomato Metrics komt overeen met de publicatie van de Tomatenrichtlijnen van september 2018 (3e druk). Volgens United Fresh bieden deze bronnen samen uitgebreide informatie- en auditprotocollen voor de aanbevolen voedselveiligheidspraktijken die bedoeld zijn om de microbiologische gevaren van verse tomaten en vers gesneden tomatenproducten te minimaliseren.

"In de afgelopen tien jaar heeft United Fresh zijn best gedaan om brede deelname van de sector aan het ontwikkelingsproces van zowel de Tomato Metrics als de geharmoniseerde norm aan te moedigen, wat wordt aangetoond door de brede toepassing van de Tomato Metrics bij de verwerking van tomaten", zegt Dr. Emily Griep, Manager Voedselveiligheid van United Fresh. "We hopen dat het nieuwe format van deze metrics zal leiden tot de voortzetting van het gebruik van deze normen, waarmee we ons uiteindelijke doel bereiken: de harmonisatie van de voedselveiligheidsnorm en verminderde 'auditmoeheid' bij de teelt en verwerking van producten."

De tomatenrichtlijnen kunnen gratis worden gedownload op de website van United Fresh. 

Voor meer informatie:
Mary Coppola
United Fresh Produce Association
+1 (202) 303-3425
mcoppola@unitedfresh.org
www.unitedfresh.org

Publicatiedatum: