Rutishauser AG

Zwitserse teler gaat naast tulpen en potplanten ook cannabis telen

Het Zwitserse Rutishauser AG begint met de teelt van cannabis in het Zwitserse Züberwangen op een areaal van 2 ha voor dochtermaatschappij Galenus AG. Rutishauser zet een stap in de richting van diversificatie en investering in Züberwangen. Nu zullen naast tulpen en potplanten voor Galenus medicinale planten geteeld worden in kassen. Hiermee wil het familiebedrijf z'n zakelijke activiteiten uitbreiden naar de medische en cosmetische sector. 

Hennepteelt bij Galenus AG. Foto: Galenus AG.

Ongeveer twee jaar geleden begon Rutishauser met de teelt van medicinale planten op z'n bedrijf in Fällanden. Galenus werd voor dit nieuwe segment in de gezondheids- en cosmetische sector opgericht. De vraag naar Zwitserse medicinale planten is erg hoog. Om aan de marktbehoeften te voldoen, besloot het bedrijf te investeren in Züberwangen en in een optimale infrastructuur voor de teelt van medicinale planten.

In de toekomst zullen medicinale planten op een areaal van 20.000 m2 geteeld worden. Het gaat hier vooral om cannabisplanten met een laag gehalte aan THC (tetrahydrocannabinol) en een hoog gehalte aan CBD (cannabidiol). De substantie is ontstekingsremmend en valt niet onder de narcotica. Hierdoor is er grote vraag naar dit product. De teelt staat onder strenge regels en controles. 

Banen                                                                                                      Om de beste omstandigheden voor deze teelt te creëren, wordt geïnvesteerd in LED verlichting in een deel van de kassen. Hiermee kunnen de lichtomstandigheden volledig gecontroleerd worden. Met de uitbreiding van het assortiment in Züberwangen blijven de 100 banen in Rutishauser op de lange termijn gehandhaafd. Op de middellange termijn worden extra banen gecreëerd. 

Extra vollegrondsteelt
Naast kasteelt focust Galenus zich in samenwerking met een andere teler op de vollegrondsteelt van cannabis. De medicinale cannabis wordt geteeld op een stuk grond dat direct aan de kas van Rutishauser ligt. Het plan is om op een areaal van 1 ha te telen. Vergunningen zijn al verkregen. Deze ha wordt beveiligd met een hek en camera's. 

Bron: Gabot

Voor meer informatie:
Rutishauser AG
Blumen.Pflanzen.Kulturen.
Unterdorf 6
9523 Züberwangen
Tel. 071 555 33 00
Fax 071 555 33 50
info@rutishauserag.ch  
www.rutishauserag.ch  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven