Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Bradt's Brains

Canada: Rick Bradt's Brain Tumour Walk 2019

Rick Bradt van A.M.A. Horticulture heeft een hersentumor overwonnen. "Ik ben in 2000, 2002 en 2004 geopereerd aan een hypofysetumor en ben één van de gelukkigen die nu een normaal leven leidt. Er zijn meer dan 100 verschillende soorten hersentumors en er zijn veel patiënten die niet lang na hun diagnose sterven of nooit volledig herstellen van hun hersentumor en voor de rest van hun leven gehandicapt blijven. Ook voor hun familieleden is het een zware tijd en in sommige gevallen komt hun hele leven in het teken te staan van de verzorging van hun familielid. 

"De Brain Tumour Foundation of Canada biedt op allerlei manieren hulp aan, maar voor mij persoonlijk was vooral de ondersteuning die zij geven aan patiënt en de zorgverlener enorm belangrijk. Zowel patiënten en zorgverleners hebben nood aan steun en informatie en zo zijn Connie en ik in 2002 in contact gekomen met BTFC."

"Door me op te geven voor een Brain Tumour Walk zet ik mij in voor de strijd tegen hersentumors en wil ik ervoor zorgen dat iedere persoon die gediagnoseerd wordt, de broodnodige informatie en steun krijgt. Hierbij wil ik iedereen dan ook uitnodigen om mij en mijn teamleden te steunen."

Alle donaties aan Bradt's Brains gaan rechtstreeks naar het helpen van patiënten, research, het realiseren van het National Brain Tumour Registry en de werking van de Brain Tumour Tissue Bank die gefinancierd wordt door BTFC. 

"Ik ben lid van het nationale fondsenwerving commissie van de BTFC. Ik heb aan den lijve ondervonden hoe toegewijd, zorgzaam en hardwerkend het team van BTFC is," zegt Rick. "Veel mensen zijn betrokken geraakt bij de organisatie omdat hun eigen leven, of dat van een naaste, beïnvloed is door een hersentumor. Ze weten uit eigen ervaring wat voor een verschrikking deze vreselijke tumors zijn.

Ik hoop dat jullie allemaal samen met mij de strijd aangaan om patiënten te helpen en een einde te maken aan deze slopende ziekte."

#BradtsBrains Windsor: 8 juni 2019
Op 8 juni heeft het Bradt's Brains Windsor team voor het vierde jaar op rij deelgenomen aan de Windsor Brain Tumour Walk en hiermee zo'n 2000 Canadese dollar (1330 euro) ingezameld voor BTFC. A.M.A. is een trotse sponsor van de Windsor Walk.

#BradtsBrains NL: 7 juni 2019
Connie en Rick reisden samen met een tweede #BradtsBrains team af naar Nederland voor een speciale vijf kilometer lange tocht ter ondersteuning van BTFC.  Hun Nederlandse familieleden en vrienden liepen samen met de Stichting Hersentumorfonds Nederland met hen mee om geld in te zamelen en mensen bewust te maken van de ernst van hersentumors. 

"Ook zonder deel te nemen aan één van onze tochten, kun je ons of een Bradt's Brains teamleden steunen. Groot of klein, we zijn blij met elke donatie. Iedere dollar (of euro) maakt een verschil!".

Het ingezamelde geld wordt gebruikt om de strijd met hersentumors aan te gaan en brengt hoop voor individuen en gezinnen in heel Canada:

- de hoop op vorderingen in het ontdekken van oorzaken van hersentumors

- de hoop op betere behandeling voor elk(e) gediagnoseerd kind en volwassene

- en bovenal, de hoop op genezing

"Ik bedank iedereen die mij, en met mij de 55.000 Canadezen die dagelijks moeten leven met een hersentumor gesteund heeft of in de toekomst gaat steunen. Het betekent niet alleen veel voor mij maar ook voor heel veel anderen." 

Publicatiedatum: