Amerikaanse vertical farm in voormalige fabriek verdubbelt productiecapaciteit

In het Amerikaanse Burlington (North Carolina) gaat in een onopvallend gebouw een druk bladgroententeeltbedrijf schuil. Your Local Greens, de nieuwe onderneming van de succesvolle ondernemers en filantropen op het gebied van de geestelijke gezondheid Doug Calaway en John Battle, wordt momenteel uitgebreid door toenemende marktvraag. "Onze klanten kunnen geen genoeg krijgen van de verse en voedzame sla en microgreens."

Voedselmarkten en restaurants
Voor de opening van Your Local Greens waren lokale voedselmarkten en restaurants afhankelijk van ver weg gelegen teeltbedrijven om gedurende een groot deel van het jaar salades te kunnen bieden. "Helaas kunnen lange afstanden van teler tot bord de prijzen verhogen en de smaak en voedingswaarde verminderen, en ze gaan ook gepaard met een onhoudbare CO2-voetafdruk", leggen ze uit.

Om daar verandering in te brengen, brachten Calaway en Battle een team van deskundigen op het gebied van gecontroleerde landbouw (CEA) en investeerders bij elkaar om een ​​duurzame vertical farm in North Carolina te openen. Het duurde meer dan tien maanden om de voormalige fabriek om te vormen tot het productieve teeltbedrijf dat het nu is.


Abbey Noah en Darren Gilbert van Your Local Greens

Combinatie van CEA-technieken
Om zijn telers te helpen hun visie van efficiënt telen van hoogwaardige, pesticidenvrije groenten in een cleanroom te realiseren, heeft Your Local Greens Bluelab en andere aanbieders van tuinbouwtechnologie ingeschakeld. Your Local Greens' directeur van tuinbouw en voedselveiligheid Abbey Noah: "Ons teeltbedrijf is een voorbeeld van hoe de sector zich ontwikkelt. We hopen dat de wetenschap gelijke tred houdt."

Het gepatenteerde ontwerp van het teeltbedrijf beslaat vier torens van zes meter hoog om het meeste te halen uit de ongeveer 5.200 m2 grote teeltruimte. In elke toren bevinden zich trays met drijvende sla, die worden verlicht met energiezuinige LED-verlichting van Signify en gevoed door kilometerslange buizen die een eigen voedingsoplossing afgeven. Bluelab Guardian-monitoren meten continu de pH- en EC-niveaus, terwijl Bluelab Pro Controllers de pompen beheren die voedingsstoffen in bepaalde verhoudingen doseren, wat zorgt voor de garantie van een maximale gewasgezondheid zonder verspilling.

Correct beheer van pH, EC, vocht en temperatuur
Bluelab-vertegenwoordiger Darren Gilbert: "Telers kennen het belang van een goed pH, EC, vocht- en temperatuurbeheer. Maar omdat ouderwetse meetmethoden omslachtig zijn, wordt niet altijd de beste werkwijze gebruikt als productiedeadlines naderen. We begrijpen dat telers behoefte hebben aan eenvoud en nauwkeurigheid, dus dat is wat we leveren."

De productlijn van Bluelab maakt het mogelijk snelle metingen, historische rapportages en automatische doseringen uit te voeren ter verhoging van de productiviteit en ter bevordering van voortdurende prestatieverbetering.

Verdubbeling van de productiecapaciteit
Naar aanleiding van een groeiende wachtlijst van toekomstige klanten breidt Your Local Greens uit naar de aangrenzende magazijnruimte. De huidige productiecapaciteit zal worden verdubbeld en de uitbreiding zal een vierde niveau van teeltruimte omvatten.

Een van de vele lokale initiatieven van Your Local Greens is het bieden van werkgelegenheid en stagemogelijkheden voor mensen met verstandelijke beperkingen en ontwikkelingsstoornissen.

"Een succesvol bedrijf kan de gezondheid van de gemeenschap op talloze manieren ondersteunen", zei Calaway. "De expertise en kwaliteit die we van Bluelab ontvangen, stelt ons in staat om ons te concentreren op wat het belangrijkst is."

Voor meer informatie:
Your Local Greens
yourlocalgreens.com

 

 

Bluelab
bluelab.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven