Dirk Biemans, Intergrow Greenhouses:

“In de VS is haast geen product meer uit Nederland of België te vinden”

Tholen - Terwijl er zich in het zuiden van Ontario een aardig glastuinbouwareaal begint op te bouwen, zijn er aan de andere kant van de Niagararivier, in de Amerikaanse staat New York, nog niet veel kassen te vinden. Wie je er wel kunt vinden - en dat al sinds 1998 – is het Nederlands/Belgische bedrijf Intergrow, dat daar tomaten teelt voor de lokale markt. Door HPS-belichting kunnen ze ook in de koude wintermaanden tomaten telen en zo voorzien zij jaarrond de markt van tomaten.

Verschuiving naar lokaal product
De Nederlander Dirk Biemans is één van de eigenaren van het bedrijf. Na zijn militaire dienstplicht te hebben vervuld, vertrok hij naar Amerika om voor een Amerikaans bedrijf aan de slag te gaan. In 1998 was hij medeoprichter van de 6 hectare kas in Fillmore, New York. Het telen voor de lokale markt sloeg aan. Twintig jaar geleden werden er redelijk tomaten geïmporteerd uit Nederland en België. Inmiddels is er haast geen product meer uit Nederland of België te vinden. De productie verschoof naar Amerika en Canada en ondertussen breidde Intergrow flink uit. Na de 6 hectare in Fillmore werd er in Albion een kas gebouwd van 12 hectare. Later breidde die locatie nog eens met 10 hectare uit en eind 2018 is de eerste fase van nieuwbouwproject in gebruik genomen. Inmiddels telt het totale areaal 39 hectare.

Kleinverpakkingen
Net als de omvang van het bedrijf breidde ook het assortiment zich uit. “We begonnen met enkel trostomaten, acht jaar geleden kwamen er vleestomaten bij en de laatste jaren zijn we ook het kleinere segment gaan aanbieden. We telen nu redelijk wat cherry- en snacktomaatjes, want we merken dat daar echt vraag naar is”, vertelt Dirk.

In het begin verkocht Intergrow de tomaten via een derde partij, maar al snel nam men de afzet in eigen hand. De tomaten komen grotendeels terecht in de supermarkten in Noordoost Amerika. Dirk: “Een deel van de trostomaten en vleestomaten gaat nog in bulkverpakking. De cherry- en snacktomaten worden verpakt in flowpack en top seal verpakkingen. Over het algemeen zien we de populariteit van kleinere verpakkingen toenemen. We leveren ook trostomaten en vleestomaten in flow pack verpakkingen. Ons nieuwste product is de Mixed Medley – een mixverpakking met daarin vier kleuren snacktomaatjes. Op deze manier proberen we zoveel mogelijk consumenten in het tomatensegment te bedienen.” 

Voor meer informatie:
Intergrow Greenhouses
www.intergrowgreenhouses.com 

Dirk Biemans
dirk.biemans@intergrowgreenhouses.com 


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© GroentenNieuws.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven