Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
ambitieuze kasgroenteteler groeit bij ZON

"Ik hoop in 2026 qua grootte op 20 hectare te zitten"

Met Oostheullaan Tuinbouw is er een nieuwe kasgroententeler aangesloten bij ZON. Ondernemer Rayif Ayyildiz is ambitieus. Hij heeft al 25 jaar een eigen uitzendbureau, Intrixo, en is sinds 2021 ook eigenaar van Kwekerij Poeldijk. Met die kwekerij werd hij lid van ZON. Sinds kort is er een nieuw teeltbedrijf onder zijn naam bijgekomen, Oostheullaan Tuinbouw genaamd. De twee teeltbedrijven samen omvatten zo'n 8 hectare.

In 2026 hoopt Rayif op 20 hectare te zitten. "De gascrisis heeft ons wat tegengehouden, maar inmiddels denk ik weer dat het haalbaar is. We zetten qua energie in op aardwarmte in combinatie met een wkk-installatie, dat is voor ons de toekomst."

Bij Oostheullaan telen ze blokpaprika's, Red Wings. Deze worden via ZON onder contract vermarkt. Kwekerij Poeldijk zet in op verschillende groentes, om risico's te spreiden. "Momenteel hebben we paprika's en komkommers en daar komen in de toekomst nog tomaten bij."

Ook Witlofkwekerij LOF sluit aan bij ZON.

Bron: ZON

Publicatiedatum: